English Lithuanian
Paskelbta: 2015-10-19 16:30:00 CEST
City Service SE
Pranešimas apie esminį įvykį

Kreiptasi į Estijos komercinį registrą dėl City Service AS pertvarkymo į SE užbaigimo registravimo

Vilnius, Lietuva, 2015-10-19 16:30 CEST -- Informuojame, kad siekiant tinkamai užbaigti City Service AS (toliau – Bendrovė) pertvarkymą į Europos akcinę bendrovę (Societas Europaea, SE, toliau – Pertvarkymas), 2015 m. spalio 19 d. Bendrovė kreipėsi į Estijos komercinį registrą dėl naujo Bendrovės statuto registravimo (registracija atliekama ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo kreipimosi). Estijos komerciniame registre registravus City Service SE statutą, Pertvarkymas bus užbaigtas ir Bendrovės teisinė forma bus pakeista į SE.

Atsižvelgiant į tai, kad pertvarkant Bendrovę į SE jos veikla tęsiama nesteigiant naujo juridinio asmens bei Bendrovės akcijų ISIN kodas nebus keičiamas ir išliks toks pats (EE3100126368), taip pat siekiant, kad kaip įmanoma labiau būtų užtikrintos Bendrovės (City Service SE) ir jos akcininkų teisės ir teisėti interesai bei Bendrovės akcijų buvimo reguliuojamoje rinkoje tęstinumas, suteikiant galimybę akcininkams nepertraukiamai realizuoti savo turimų akcijų suteikiamas teises, buvo nuspręsta, kad siekiant užbaigti Pertvarkymą nėra poreikio stabdyti prekybą Bendrovės akcijomis AB NASDAQ OMX Vilnius.

Todėl visi pavedimai dėl Bendrovės akcijų įgijimo ar perleidimo, pateikti iki ir po Bendrovės Pertvarkymo užbaigimo, bus įvykdyti taikytinų teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais. Tačiau dėl aukščiau nurodytos priežasties yra galimybė, kad investuotojai, tam tikru laikotarpiu pateikę pavedimus įsigyti Bendrovės, kuri pavedimo pateikimo metu dar nebus pertvarkyta į SE, akcijas, įvykdžius pavedimą gaus pertvarkytos Bendrovės (City Service SE) akcijas.

Užbaigus Pertvarkymą, pertvarkytos bendrovės pavadinimas bus City Service SE, kuriai pagal įstatymą pereis visas Bendrovės turtas, teisės ir įsipareigojimai. Pertvarkius Bendrovę į SE jos veikla nenutraukiama, taip pat nesteigiamas naujas juridinis asmuo.

Pertvarkymo užbaigimo dieną kiekvienas Bendrovės akcininkas turės tokį patį City Service SE akcijų skaičių, kurį jis turėjo Bendrovėje iki Pertvarkymo užbaigimo.

Pertvarkymo užbaigimo dieną City Service SE įstatinis kapitalas bus toks pats, koks buvo Bendrovėje iki Pertvarkymo – 9 483 000 EUR, ir padalintas į 31 610 000 vnt. 0,30 EUR nominalios vertės akcijų; akcijų ISIN kodas bus EE3100126368.

Po Pertvarkymo City Service SE stebėtojų taryba ir valdyba nepasikeis – darbą stebėtojų taryboje tęs Andrius Janukonis (pirmininkas), Gintautas Jaugielavičius ir Artūras Gudelis, valdyboje – Jonas Janukėnas.

Įgyvendinus Pertvarkymą, bus atliekami reikiami veiksmai Bendrovės akcijų įtraukimui į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje, kaip tai numatyta 2015 m. balandžio 30 d. AB „City Service“ visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimais.

         Vilius Mackonis,
         Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius
         + 370 5 239 4900