English Swedish
Publicerad: 2015-09-21 09:00:00 CEST
Doro AB
Börsmeddelande

CareTech, Doros förvärv inom digitala trygghetslarm, lanserar sitt första större erbjudande inom privat sektor; en pilot för 50 apotek i Storbritannien.

Lund, 2015-09-21 09:00 CEST --  

 
”CareTech bidrar med innovativ teknologi till ett nyskapande erbjudande inom privat sektor, vad gäller innehåll och distribution”, kommenterar Jérôme Arnaud, Doros VD.

CareTech erbjuder tillsammans med British Telecom (BT) och Lloyds Pharmacy individuella trygghetslarm. Erbjudandet är en kombination av hårdvara och tjänster och säljs direkt till slutkunder genom 50 stycken av LloydsPharmacy’s butiker och online via lloydspharmacy.com/care. CareTech bidrar med trygghetslarm, BT med larmcentralstjänsten och LloydsPharmacy med distribution via sina apotek.

Lanseringen sker i form av en pilotfas som pågår fram till slutet av 2015 och om den är lyckad så kommer en utrullning ske i LloydsPharmacy’s hela distributionsnätverk. Piloten anses lyckad om de uppställda kvalitativa och kvantitativa målen uppnås.


För mer information, vänligen kontakta:
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef, +46 (0)46 280 50 05


Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin andra enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2014 omsatte Doro 1 277 Mkr (135 MEUR) och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 september 2015, kl 09:00 CET.

 


Doro press release Caretech UK SVE PA07.pdf