English Lithuanian
Paskelbta: 2015-08-11 14:30:00 CEST
City Service SE
Pranešimas apie esminį įvykį

Užbaigtas AB „City Service“ ir City Service AS vienos valstybės ribas peržengiantis jungimasis

Vilnius, Lietuva, 2015-08-11 14:30 CEST -- Informuojame, kad 2015 m. rugpjūčio 10 d. (toliau – Jungimosi diena) užbaigtas AB „City Service“ ir City Service AS (ankstesnis pavadinimas – City Service EU AS) vienos valstybės ribas peržengiantis jungimasis (toliau – Jungimasis).

Užbaigus Jungimąsi, Jungimosi dieną AB „City Service“ buvo prijungta prie City Service AS, kuri perėmė visą AB „City Service“ turtą, teises ir įsipareigojimus. AB „City Service“ baigė savo veiklą be likvidavimo procedūros, o City Service AS tęsia savo veiklą ir yra AB „City Service“ teisių perėmėja, t.y. bendrovė, kuri veikia po Jungimosi. City Service AS pilni rekvizitai pateikti priede.

Vykdant Jungimąsi visi AB „City Service“ akcininkai tapo City Service AS akcininkais, kuriems tiesiogiai priklauso 100 procentų City Service AS akcijų ir jų suteikiamų balsų. AB „City Service“ akcijos pakeistos į City Service AS akcijas santykiu 1:1, t.y. kiekvienam AB „City Service“ akcininkui išleista, paskirta ir suteikta 1 naujai išleista City Service AS 0,30 EUR nominalios vertės akcija už 1 paprastąją vardinę AB „City Service“ 0,30 EUR nominalios vertės akciją.

Buvusiems AB „City Service“ akcininkams, kurie buvo atsidarę vertybinių popierių sąskaitas Estijos centriniame vertybinių popierių depozitoriume, City Service AS akcijos pervedamos tiesiai į tokias jų sąskaitas. Kitų akcininkų akcijos yra apskaitomos per vertybinių popierių tarpininkų (saugotojų) grandinę – Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo klientinėje sąskaitoje (angl. nominee account), taip pat jas apskaitant pas tarpininkus, kurių tvarkomose asmeninėse vertybinių popierių sąskaitose iki Jungimosi dienos buvo apskaitytos AB „City Service“ akcijos.

City Service AS (pavadinimas iki Jungimosi užbaigimo – City Service EU AS) iki Jungimosi veikė ir po Jungimosi užbaigimo veikia pagal Estijos teisės aktus. Atitinkamai, po Jungimosi užbaigimo klausimai, susiję su bendrovės akcininkų teisių apimtimi, jų įgyvendinimo tvarka, visuotinio akcininkų susirinkimo kompetencija, jo sušaukimo ir sprendimų priėmimo tvarka, yra reguliuojami Estijos teisės aktų. Atsižvelgdami į tai, prie šio pranešimo pakartotinai pridedame trumpą santrauką dėl minėtų klausimų reglamentavimo pagal Estijos teisės aktus (analogiška santrauka buvo pridėta ir prie 2015 m. rugpjūčio 6 d. pranešimo apie esminį įvykį).

City Service AS įstatinis kapitalas yra toks pats, koks buvo po Jungimosi veiklą baigusios AB „City Service“ – 9 483 000 EUR, ir padalintas į 31 610 000 vnt. 0,30 EUR nominalios vertės akcijų; akcijų ISIN kodas – EE3100126368.

Po Jungimosi veikiančios City Service AS stebėtojų taryba ir valdyba nepasikeitė – darbą stebėtojų taryboje tęsia Andrius Janukonis (pirmininkas), Gintautas Jaugielavičius ir Artūras Gudelis, valdyboje – Jonas Janukėnas.

Įgyvendinus Jungimąsi, City Service AS toliau ketina imtis veiksmų dėl bendrovės pertvarkymo į Europos bendrovę (Societas Europaea), taip pat dėl bendrovės akcijų įtraukimo į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje, kaip tai numatyta 2015 m. balandžio 30 d. AB „City Service“ visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimais.

  Priedai:

1. City Service AS įstatai

2. Bendra informacija apie akcininkų teises, visuotinio akcininkų susirinkimo kompetenciją ir jo šaukimo bei sprendimų priėmimo tvarką, taip pat akcininkų teisių įgyvendinimo susirinkime tvarką pagal Estijos teisės aktus

3. City Service AS rekvizitai

 

         Vilius Mackonis,
         Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius
         + 370 5 239 4900


City Service AS istatai.pdf
City Service AS rekvizitai.pdf
Informacija apie akcininku teises VAS akcininku teisiu igyvendinima EST .pdf