Swedish
Publicerad: 2015-07-02 17:00:17 CEST
Stendörren Fastigheter AB
Pressmeddelande

Kommuniké från extra bolagsstämma i Stendörren Fastigheter AB

Vid extra bolagsstämma i Stendörren Fastigheter AB (publ) den 2 juli 2015 fattades följande beslut. 

 

Beslut om ändring av bolagsordning

Stämman beslutade att bolagsordningen ändras så (i) att avstämningsdagar för utbetalningar ska vara den femte juli och den femte oktober efter årsstämman samt den femte januari och den femte april året efter årsstämman. För det fall sådan dag inte är bankdag, ska avstämningsdagen vara närmast föregående bankdag; (ii) att första avstämningsdagen för utbetalning inte kan infalla tidigare än den femte januari 2016; (iii) att Innestående belopp (enligt definition i nuvarande bolagsordning) ska räknas upp med en faktor motsvarande en årlig räntesats om tio (10) procent, tidigare sju (7) procent; (iv) att fördelningen av vilka preferensaktier som ska inlösas ska ske pro rata i förhållande till det antal preferensaktier som varje preferensaktieägare äger vid tidpunkten för bolagsstämmans beslut om inlösen. Om fördelningen enligt ovan inte går jämnt ut ska styrelsen besluta om fördelningen av överskjutande preferensaktier som ska inlösas; (v) att preferensaktierna vid bolagets upplösning ska medföra rätt att ur bolagets behållna tillgångar erhålla ett belopp per aktie beräknat som summan av den initiala teckningskursen för preferensaktien uppräknad med 20 procent, tidigare trettio (30) kronor; samt (vi) att inlösen av preferensaktie ska ske till ett belopp om den initiala teckningskursen för preferensaktien uppräknad med 20 procent, tidigare 350 kronor. Vidare beslutades att bolagsordningen föreskriver att en aktieägare får delta i bolagsstämma endast om denne anmäler detta i förväg till bolaget.

 

Beslut om bemyndigande att emittera preferensaktier

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av preferensaktier. Bemyndigandet får högst omfatta emission av preferensaktier till en sammanlagd teckningskurs om 1 000 000 000 kronor. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i övrigt tecknas med villkor enligt 13 kap 5 § första stycket 6. Styrelsen bemyndigades även att i övrigt bestämma villkoren för emission. Om styrelsen beslutar om emission utan företrädesrätt för aktieägarna så ska skälet vara att kunna bredda ägarkretsen, anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital, öka likviditeten i aktien, genomföra företagsförvärv eller anskaffa eller möjliggöra anskaffning av kapital för företagsförvärv. Vid beslut om emissioner utan företrädesrätt för aktieägarna ska teckningskursen vara marknadsmässig vid tidpunkten för emissionsbeslutet. Styrelsen bemyndigades vidare att vidta de mindre justeringar i beslutet som kan visa sig nödvändiga i samband med registreringen därav.

 

 

För ytterligare information kontakta

Fredrik Brodin, verkställande direktör. Telefon 070-8886665, fredrik.brodin@stendorren.se eller besök www.stendorren.se

 

 

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag aktivt inom segmentet lager och lätt industri. Stendörren är noterat på First North Premier, Nasdaq Stockholm (Ticker: STEF B). Certified Adviser är Remium Nordic AB (www.remium.com). För mer information om Stendörren Fastigheter AB (publ) se www.stendorren.se


Pressmeddelande 20150702 Stammokommunike.pdf