Danish
Offentliggjort: 2015-06-23 10:02:17 CEST
Stylepit A/S
Selskabsmeddelelse

STYLEPIT A/S – Bestyrelsens bemærkninger til Stylepit A/S’ ekstraordinære generalforsamling

Selskabsmeddelelse nr. 13 / 2015

Stylepit holder denne ekstraordinære generalforsamling af tre årsager: for det første for at få tilpasset kapitalstrukturen til de faktiske forhold, for det andet for at få bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen med fortegningsret for de nuværende aktionærer, og endelig for det tredje for valg til bestyrelsen.

Det er ingen hemmelighed, at det forløbne år har været en hård periode for Stylepit. Det forventede resultatniveau som senest bekræftet med selskabsmeddelelsen udsendt den 13. maj 2015 – et negativt EBITDA i niveauet DKK 28 mio. er uændret - men er ikke tilfredsstillende med fremadrettede øjne. Derfor har vi også gennem året foretaget en række markante tiltag, der skal reducere omkostningerne i virksomheden, slanke balancen og dermed gøre det muligt fremover at levere et positivt resultat. Som led i den gennemgang af virksomheden, der er sket, vil vi ved regnskabsårets udløb pr. 30. juni 2015 yderligere vurdere, om der skal ske særlige nedskrivninger på vores aktiver efter gennemført impairment test. Det vil vi komme tilbage til.

Resultatudviklingen har medført, at vi finder det rigtigst at foreslå en kapitalnedsættelse, som medfører, at aktiekapitalen er intakt efter kapitalnedsættelsen. Hvis kapitalnedsættelsen besluttes, skal der udstedes et 4 ugers proklama inden gennemførelsen. Herudover foreslår vi også, at vi ændrer stykstørrelsen på aktierne, så de går fra at være DKK 0,25 til at være DKK 0,10.

Stylepit skal gerne videre efter det kedelige år, som 2014/15 har været, og til formålet har vi brug for at styrke vores egenkapital. Vi har gennem året arbejdet med en række løsninger for at tilgodese aktionærerne bedst muligt. Vi har fundet, at en kontant kapitaludvidelse med fortegningsret for aktionærerne er det rigtige.

Vi har samtidig arbejdet på, at der kunne lægges et sikkerhedsnet under en sådan kapitaludvidelse, og vi har modtaget tilsagn fra en række forskellige investorer – både finansielle og industrielle om at tegne, således at vi nu ved, at minimum DKK 35 mio. bliver tegnet. Investorerne vil blive nærmere omtalt i det børsprospekt, som bliver udarbejdet.

Hvis generalforsamlingen giver Stylepits bestyrelse bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen, er det selskabets plan at gennemføre en kapitaludvidelse med et bruttoprovenu for selskabet mellem 35 – 50 mio. DKK. De nye aktier, der udbydes til aktionærerne, forventes udbudt til en pris á DKK 0,10 pr. aktie.

Stylepit forventer, at udbuddet af aktier finder sted i de første uger af august 2015, når det færdige prospekt for udvidelsen er blevet udarbejdet og godkendt af Finanstilsynet. Vi håber på, at flest mulige af vores aktionærer vil deltage i kapitaludvidelsen, som vi mener, sker til en for aktionærerne god kurs.

Generalforsamlingen skal også tage stilling til valg til bestyrelsen. Vi har i Stylepit haft mange bestyrelsessammensætninger. Det har været vanskeligt for bestyrelsen at arbejde i en helt ny branche, under hastig forandring og samtidig se på de dårlige økonomiske resultater og de deraf følgende restruktureringer.

Bestyrelsen vil gerne takke både Nicolai Kærgaard og Niels Mikkelsen for det sidste års arbejde i bestyrelsen. Det har ikke været nemt, og vi har haft vores debatter. Men heldigvis har vi stået sammen om at ville selskabet det bedste. Tak for samarbejdet.

Stylepit mener, at vi har brug for en bestyrelse, der kan være med til at gennemføre den fortsatte restrukturering og den nødvendige kapitaludvidelse, og som har kompetencer inden for vores forretningsområde og samtidig har en vis kontinuitet. Når kapitaludvidelsen er på plads, og vi umiddelbart efter aflægger årsregnskabet for 2014/15 og holder ordinær generalforsamling, vil Stylepit forinden tale med de store aktionærer om bestyrelsessammensætningen fremadrettet.

Vi indstiller derfor i dag N.E.Nielsen, Stein Lande og Ulrik Hjorth til nyvalg til bestyrelsen, hvor Christian Bjerre Kusk tillige vil fortsætte.

Spørgsmål vedrørende denne meddelelse kan rettes til direktør Marc Jeilman på mobil nr. +45 20 35 25 80 eller til bestyrelsesmedlem Christian Bjerre Kusk på mobil nr. +45 28 56 37 52.

Med venlig hilsen


Meddelelse nr 13_2015_STYLEPIT.pdf