English Finnish
Julkaistu: 2015-05-12 13:00:00 CEST
YIT
Sijoittajauutiset

YIT myy Lauttasaaren kauppakeskuksen Helsingissä

Helsinki, 2015-05-12 13:00 CEST -- YIT OYJ                               SIJOITTAJAUUTINEN                                  12.5.2015 KLO 14.00

 

YIT myy Lauttasaaren kauppakeskuksen Helsingissä

YIT myy Helsingissä sijaitsevan Lauttasaaren kauppakeskuksen, Lauttiksen, Aberdeen Asset Managementin hallinnoimalle yleiseurooppalaiselle kiinteistörahastolle, Aberdeen European Balanced Property Fundille. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 40 miljoonaa euroa, josta liikevaihtoa kirjataan rakentamisen edetessä valmius- ja vuokrausasteiden mukaisesti.

Lauttiksen rakentaminen alkoi vuonna 2014, ja kauppakeskus valmistuu loppuvuonna 2016. Kauppakeskuksen tiloista on vuokrattu noin 75 %, ja ankkurivuokralaisia ovat Kesko, HOK-Elanto ja Alko.

Lauttista ja sen yhteyteen rakennettavia asuinrakennuksia on kehitetty YIT:n Kaupunki kylässä -konseptin mukaisesti. Konseptin tavoitteena on elävä keskus, jossa on hyvä asua ja yrittää. Se tiivistää kaupunkirakennetta ja hyödyntää olemassa olevaa infrastruktuuria eli toteuttaa mixed use -periaatetta yhdistämällä asumista, palveluita ja työpaikkoja sekä tukeutumalla moderniin joukkoliikenteeseen.

”YIT:n vastuullisen yritystoiminnan johtoajatuksena on kestävien kaupunkiympäristöjen toteuttaminen. Lauttasaaren kauppakeskus Lauttis on juuri tätä: vieressä sijaitseva metroliikenne vähentää päästöjä, palvelujen läheisyys lisää arjen sujuvuutta sekä erinomainen sijainti ja korkea tekninen laatu luovat asuntojen ja liiketilojen omistajille taloudellista turvaa”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo.

Kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Louhintatyöt on saatu päätökseen ja runkotyöt ovat käynnissä. Myös Lauttiksen päälle sijoittuvien asuntojen rakentaminen alkaa kesällä. Asuntojen kysyntä on ollut vilkasta, ja niiden ennakkomarkkinointi alkaa kesäkuussa. Asuntojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 aikana.

YIT:n neuvonantajana kaupassa toimi Leimdörfer.

Lisätietoja antaa:

Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, YIT Oyj, 050 390 6750, sanna.kaje@yit.fi
Seppo Martikainen, johtaja, transaktiot, YIT Rakennus Oy, puh. 0400 460 913, seppo.martikainen@yit.fi

YIT OYJ

Sanna Kaje
Sijoittajasuhdejohtaja 

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme lähes 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2014 liikevaihtomme oli noin 1,8 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi