English Lithuanian
Paskelbta: 2015-05-12 07:30:01 CEST
AB Šiaulių bankas
Pranešimas apie esminį įvykį

Pasirašyta sutartis dėl AB banko „Finasta“ ir AB FMĮ „Finasta“ akcijų įsigijimo

Šiauliai, Lietuva, 2015-05-12 07:30 CEST --  

AB Šiaulių bankas 2015 m. gegužės 11 d. pasirašė sutartį, kuria iš AB „Invalda INVL“ ir smulkiųjų akcininkų perka 100 procentų AB banko „Finasta“ akcijų, o iš AB „Invalda INVL“ - 100 procentų AB FMĮ „Finasta“ akcijų.

Sandorio suma bus apskaičiuota pagal sutartyje nustatytą už abi įmones mokėtinos kainos apskaičiavimo formulę ir bus aiški sandorio užbaigimo dieną. Preliminariais duomenimis sandorio vertė yra 6,7 mln. eurų.

Atsiskaitymas pagal sandorį bus vykdomas Šiaulių bankui leidžiant naują akcijų emisiją. Planuojama, kad naujos Šiaulių banko akcijų emisijos kaina bus 0,29 euro už akciją. Šiaulių banko pasitelkta bendrovė „KPMG Baltics“ pateikė nepriklausomą išvadą, jog įgyvendinant sandorį pagal sutartyje nustatytą formulę ir už įsigyjamas bendroves apmokant išleista akcijų emisija, aukščiau nurodyta emisijos kaina ir sandorio kaina finansiniu atžvilgiu yra teisinga Šiaulių banko akcininkams.

Perkamų įmonių kontrolę Šiaulių bankas įgis sandorio užbaigimo dieną, kuri priklausys nuo priežiūros, kitų institucijų leidimų gavimo ir Šiaulių banko akcininkų sprendimo išleisti naują akcijų emisiją. 

2015 m. gegužės 7 d. Šiaulių bankas jau gavo Potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisijos neprieštaravimą sandoriui.

Šalys tikisi sandorį užbaigti trečiąjį šių metų ketvirtį.

 Administracijos vadovas           Vytautas Sinius

         Papildomą informaciją teikia administracijos vadovas Vytautas Sinius, tel. (8 5) 2362 209.