English Swedish
Publicerad: 2015-05-04 08:00:00 CEST
Doro AB
Börsmeddelande

Doro lanserar i Rumänien genom listning hos Vodafone

Lund, 2015-05-04 08:00 CEST --  


Doro utökar sitt befintliga samarbete med Vodafone Group till att omfatta även den rumänska marknaden. Företaget gläder sig åt att kunna tillkännage två nya produktlistningar hos Vodafone i Rumänien. Både den nya smartphonen Doro Liberto® 820 Mini och den lättanvända klassiska mobiltelefonen Doro PhoneEasy® 508 kommer att finnas tillgängliga i butiker över hela landet och online.

“Vi är mycket nöjda över att gå in på den rumänska marknaden. Detta utökar ytterligare Doros räckvidd på den centraleuropeiska marknaden och inom Vodafone Group. Vi ser fram emot att möta efterfrågan och de förändrade behoven i det växande segmentet för seniorer.” säger Jérôme Arnaud, VD och koncernchef för Doro.

Doro Liberto® 820 Mini är en mycket lättanvänd smartphone, designad för människor som vill ha en enkel och elegant mobiltelefon, till ett överkomligt pris, utan att kompromissa på kvaliteten.

Doro PhoneEasy® 508 är en briljant enkel klassisk mobiltelefon byggd på Doros DNA och designprinciper. Den erbjuder alla de fördelar som Doro PhoneEasy®-modellerna är kända för, såsom möjligheten att dölja oönskade funktioner, direkt sms-funktion och trygghetsknapp på baksidan.

Produkterna kommer att finnas tillgängliga på den rumänska marknaden från början av maj 2015.

För mer information vänligen kontakta:
VD och koncernchef Jérôme Arnaud, +46 (0) 46 280 50 05
CFO Christian Lindholm, +46 (0) 46 280 50 06

Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin andra enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2014 omsatte Doro 1 277 Mkr (135 MEUR) och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 4 maj 2015, kl 08:00 CET.


Doro press release Romania SVE C.pdf