English Estonian
Avaldatud: 2015-04-29 11:30:00 CEST
Nasdaq Tallinn
Pressiteade

First North võlakirjaturule tuleb esimene Eesti ettevõte

Tallinn/Riia/Vilnius, Balti börsid – 29. aprill 2015

Nasdaq Balti First North võlakirjaturul hakatakse 4. mail kauplema Eesti finantseerimisettevõtte OÜ Finora Capital võlakirjadega. Võlakirjad võetakse kauplemisele Nasdaq Tallinna First North turul.

„Finora Capital on suurepärane näide väikesest ettevõttest, kes kasutab ära avaliku turu pakutavat konkurentsieelist. Meil on rõõm näha Finora Capital'i äsja avatud First North võlakirjaturul, mis mitmekesistab raha kaasamise võimalusi eelkõige just väikeste ettevõtete jaoks,“ ütles Nasdaq Tallinna juht Rauno Klettenberg.

Võlakirjaemissiooni kogumaht on 5 miljonit eurot, millest esimeses etapis emiteeritakse ja kauplemisele võetakse 660 tuhat eurot. Võlakirjade aastane intressimäär on 9,75%, intressimakseid tehakse kvartaalselt. Võlakirjade lunastustähtaeg on 3 aastat (15. märts 2018), võlakirjad on tagatud nõuetega mitmetele varadele. Emissioonist saadud raha kasutab ettevõte laenuportfelli suurendamiseks Eestis.

„Lühikese tegevusajalooga finantseerimisettevõttel pole väga palju võimalusi enda usaldusväärsuse kiireks suurendamiseks. Saada heakskiit maailma tuntuima börsioperaatori Nasdaq'i poolt oma väärtpaberite First North'le viimiseks on üks nendest,“ ütles Finora Capital'i juht Andrus Alber. „Samuti soovime näidata, et ka tarbijakrediidi valdkonnas on võimalik tegutseda läbipaistvalt ning loodame, et seda hindavad nii meie koostööpartnerid kui ka tulevased kliendid ja investorid.“

OÜ Finora Capital on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis hakkas aktiivselt tegutsema 2014. aasta juulis, kui alustati kinnisvara tagatisel laenude pakkumist Eestis. 2014. aasta lõpus tuli ettevõte turule järelmaksu pakkumisega ning 2015. aasta alguses faktooringu pakkumisega väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

 

Ott Raidla
Nasdaq Baltic Market

Kommunikatsiooni- ja turundusjuht
Tel: +372 640 8862
Mobiil: +372 5552 4824
ott.raidla@nasdaq.com