English Swedish
Publicerad: 2015-04-27 16:45:00 CEST
PartnerTech AB.
Kommuniké från årsstämma

Kommuniké från årsstämma i PartnerTech AB (publ) den 27 april 2015

Årsstämman fattade bland annat följande beslut:

 

  • Stämman beslutade att samtliga bolagets disponibla vinstmedel, 348 088 441 kronor, skall balanseras i ny räkning, vilket innebär att ingen utdelning utgår för räkenskapsåret 2014 (0,50 kronor/aktie 2013).

 

  • Styrelseledamöter och verkställande direktör gavs ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2014.

 

  • Resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning fastställdes.

 

  • Styrelsearvodet fastställdes till oförändrade 320 000 kronor till ordföranden och
    160 000 kronor till var och en av övriga stämmovalda ledamöter som inte är anställda i bolaget. Vidare utgår för kommande mandatperiod en ersättning om 30 000 kronor (föregående år 30 000 kronor) till ordföranden i styrelsens revisionsutskott.

 

  • Till ordinarie styrelseledamöter omvaldes Petter Stillström, Thomas Thuresson, Henrik Lange, Bengt Engström, Gösta Johannesson och Heléne Mellquist. Bengt Engström omvaldes till styrelseordförande. PricewaterhouseCoopers AB omvaldes som revisionsbolag med Magnus Willfors som huvudansvarig revisor. Arvode till revisorn beslöts utgå enligt godkänd räkning.

 

  • Bolagets principer för tillsättande av valberedning uppdaterades med huvudsaklig ändring att valberedningen skall bestå av representanter för de två istället för de tre största aktieägarna och därtill mindre justeringar och tillägg avseende förfarandet vid utseendet av dessa.

 

  • De framlagda riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare antogs, innebärande i huvudsak att ersättningar och anställningsvillkor för ledande befattningshavare skall vara marknadsmässiga. De fastställda riktlinjerna var oförändrade i jämförelse med de som antogs vid föregående årsstämma. För fullständiga villkor vänligen se PartnerTechs hemsida.

 

  • Styrelsen bemyndigades att intill nästa årsstämma – med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt – vid ett eller flera tillfällen fatta beslut om nyemission av högst 1 266 490 aktier, motsvarande en utspädning om knappt 10 procent av bolagets aktiekapital och totala röstetal. Syftet med bemyndigandet är att möjliggöra företagsförvärv.

 

  • Det noterades att samtliga beslut var enhälliga.

 

För ytterligare information kontakta:

Leif Thorwaldsson, VD- och Koncernchef, Tel: 070-5832650

Åke Bengtsson, CFO, Tel: 0733-162755

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som PartnerTech AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 april 2015 kl. 16.45.

 

PartnerTech är en global industripartner som erbjuder kundanpassade lösningar genom hela produktlivscykeln, från produktutveckling till produktion och eftermarknadstjänster, inom flera olika marknadsområden som t.ex. Medicinteknik och Olja & Gas. PartnerTech omsätter drygt 2,2 miljarder kronor och har ca 1 400 medarbetare vid anläggningar i Sverige, Norge, Finland, Polen, England, USA och Kina. Moderbolaget PartnerTech AB, med huvudkontor i Malmö, är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm. För mer information: www.partnertech.com


PT - kommunike fran arsstamma 2015 SVE.pdf