English Estonian
Avaldatud: 2015-04-22 08:40:00 CEST
Tallinna Vesi
Börsiteade

AS Tallinnna Vesi tootmistulemused 2015. aasta esimeses kvartalis

Sarnaselt varasemaga, iseloomustab ka 2015. aasta esimest kvartalit eelkõige stabiilsus. See annab tarbijatele kindlustunde, et neile on tagatud väga kvaliteetne joogivesi, püsiv veeühendus ning reovee ärajuhtimise teenus. Lisaks teenuse kvaliteedile, keskendume sellele, et olla oma klientidele heaks partneriks. Klientide tagasiside meie tööle on küll järjest positiivsem, ent pingutame jätkuvalt selle nimel, et klientide ootustele vastata ja neid ületada.

Tegevusnäitajad 2015. aasta esimeses kvartalis:

Tegevusnäitaja            2014 I kv           2015 I kv
Joogivesi
Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproovide vastavus nõuetele 100% 100%
Veekadu jaotusvõrgus 17,73% 14,64%
Keskmine veekatkestuse kestvus kinnistu kohta tundides 2,29 3,05
Reovesi
Kanalisatsioonitorustike ummistuste arv 231 220
Kanalisatsioonitorustike purunemiste arv 42 36
Kliendikontaktide arv ummistuste ja sademevee ära juhtimise kohta 268 307
Reovee puhastamise vastavus keskkonnanõuetele 100% (v.a Zn ja Cu osas) 100%
Klienditeenindus
Kirjalike kaebuste arv 15 21
Kliendikontaktide arv vee kvaliteedi teemal 27 27
Kliendikontaktide arv veesurve teemal 72 79
Kirjalike kontaktidele vastamine vähemalt 2 tööpäeva jooksul 99,4% 99,1%
Lubaduste mittetäitmise arv 4 4
Planeerimata veekatkestustest teavitamine vähemalt 1 tund enne katkestust 97,4% 98,1%

Kraanivesi on joogivesi

Joogivee kvaliteedil on oluline mõju elanike tervisele ja heaolule. Juba aastaid on pealinna joogivee kvaliteet võrreldav kraanivee kvaliteediga mistahes Lääne-Euroopa riigis, mistõttu julgustame jätkuvalt inimesi kraanivett jooma. Joogivee kvaliteedile kehtivad ranged seadusest tulenevad nõuded ning vee kvaliteedi kontroll toimub vastavalt joogivee kontrollikavadele, mille kinnitab Terviseamet. Veekvaliteeti iseloomustabki selle vastavus seadusest tulenevatele nõuetele. Aasta esimene kvartal oli veekvaliteedi osas taas väga hea. Võtsime 2015. aasta esimeses kvartalis tarbijate juurest 732 veeproovi, millest kõik vastasid 100%-liselt kehtivatele kvaliteedinõuetele.
 

Kindel teenus

Elanikele on oluline, et neile oleks tagatud kvaliteetne, ööpäevaringselt toimiv teenus. Selleks pöörame väga palju tähelepanu eestkätt oma tegevuste planeerimisele ning optimeerimisele, et võimalusel ennetada või vähendada ebameeldivusi, mis teenuse osutamises võivad tekkida. Ühtlasi peame väga oluliseks, et meie kliendid teaksid, millal nende küsimused lahenduse leiavad või millisel ajal teostame töid, mis mõjutavad nende tegemisi. Jälgime hoolsalt lubatud tähtaegadest kinnipidamist ning anname kliendile eelnevalt teada, kui meil ei õnnestu neid kokkuleppeid täita. 2015. aasta esimeses kvartalis teavitasime planeerimata veekatkestustest vähemalt 1 tund enne katkestust ette 98,2% juhtudest, mis on mõnevõrra kõrgem möödunud aastasest 97,4%.

Kindel teenus tähendab, et vähenevad ka elanikele töödega kaasnevad ebamugavused ning neil on vähem põhjust meie poole pöörduda. Aasta-aastalt on oluliselt vähenenud klientide pöördumised, mis annab tunnistust stabiilsest paranemisest nii teenuse pakkumisel kui ka klienditeenindusel.

Puhtam eluskeskkond

Pakume reovee ärajuhtimise teenust pea kolmandikule Eesti elanikest. Selleks, et tagada vastavus keskkonnanõuetele ning Läänemere ja Soome lahe puhtus, kõrvaldab Paljassaare reoveepuhastusjaam igal aastal reoveest üha enam reostust. Keskkonnasõbralikke ja kaasaegseid tehnoloogiaid kasutades puhastame Paljassaare reoveepuhastusjaamas Tallinnas ja selle lähiümbruse kanaliseeritud reo- ja sadeveed. 2015. aasta esimeses kvartalis vastas puhastatud heitvesi 100% kõigile kvaliteedinõuetele.

Jätkuvalt on meie tähelepanu suunatud võimalike üleujutuste- ning reostusega seotud riskidele, samuti klientidele põhjustatavate ebameeldivuste vähendamisele. Kanalivõrgu seisukorrast annab kõige parema ülevaate ummistuste arv. Ummistusi tekitab peamiselt kanalisatsioonitorudesse kogunev sete. Viimaste aastate jooksul on järjepidevalt vähenenud veetarbimine, mille tulemusel on vähenenud ka vooluhulgad ja -kiirused. See omakorda suurendab aga ummistuste tekkimise võimalust. Lisaks mõjutab ummistuste üldarvu ka kanalisatsioonivõrgu pidev laienemine. Ummistuste arvu vähendamisel on oluline roll just ennetaval tegevusel, nagu näiteks kanalisatsioonivõrkude läbipesul. 2015. aasta esimeses kvartalis oli kanalisatsiooniummistusi pea 5% võrra vähem kui möödunud aasta samal perioodil.

Ennetava töö tulemusel väheneb aasta-aastalt ka lekete tase. Kui möödunud aasta esimeses kvartalis  püsis lekete tase 17,73% tasemel, siis 2015. aasta samal perioodil oli lekete tase 14,64%, mis on seni madalaim saavutatud tulemus. Nii hoitakse kümne aasta taguse ajaga võrreldes igapäevaselt kokku pea 13 000 m3 puhastatud joogivett.

 

         Mariliis Mia Topp
         Kommunikatsioonijuht
         Tel: (+372) 62 62 275
         mariliismia.topp@tvesi.ee