English Lithuanian
Paskelbta: 2015-04-09 21:00:00 CEST
City Service SE
Pranešimas apie esminį įvykį

Valdybos pranešimas apie ketinimą išbraukti akcinės bendrovės „City Service“ akcijas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius

Vilnius, Lietuva, 2015-04-09 21:00 CEST -- Akcinės bendrovės „City Service“ (toliau – Bendrovė) 2015 m. balandžio 30 d. vyksiančiame eiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime (toliau – Susirinkimas), be kita ko, numatoma svarstyti klausimą inicijuoti visų Bendrovės išleistų akcijų išbraukimą ir išbraukti jas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius. Atsižvelgdama į aukščiau išdėstytą, taip pat vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo (toliau – Vertybinių popierių įstatymas) 38 straipsnio 5 dalimi, Bendrovės valdyba teikia šį pranešimą apie ketinimą išbraukti Bendrovės akcijas iš prekybos minėtoje Lietuvoje veikiančioje reguliuojamoje rinkoje.

Bendrovės akcijų išbraukimo iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius priežastys

Bendrovės valdyba, atsižvelgdama į tai, kad be Lietuvos per savo dukterines įmones Bendrovė veiklą yra išplėtojusi ir vykdo ir kitose ES valstybėse narėse (Latvijoje, Lenkijoje, Ispanijoje), taip pat siekdama sustiprinti savo pozicijas šiose rinkose ir įsitvirtinti naujose rinkose, padidinti savo konkurencingumą bei matomumą ES mastu ir efektyviau planuoti bei plėtoti savo dukterinių įmonių verslą, siūlo Bendrovės visuotiniam akcininkų Susirinkimui, šaukiamam 2015 m. balandžio 30 d., pritarti Bendrovės dalyvavimui Europos bendrovės (Societas Europaea) steigime susijungimo įsigyjant būdu, kurio metu Bendrovė bus prijungta prie savo dukterinės įmonės City Service EU, AS (Estijos Respublikoje registruotos akcinės bendrovės, įmonės kodas 12827710, buveinė registruota adresu J. Kunderi tn 8a, Tallinna linn, Harju maakond, 10121, Estijos Respublika, kurios 100% akcijų turi Bendrovė), kuri įgis Europos bendrovės (SE) teisinę formą. Europos bendrovės steigimas numatomas Estijoje dar ir dėl to, kad Bendrovės vadovybės vertinimu, šioje valstybėje yra įdiegta pažangi bendrovių valdymo sistema, dėl ko SE įsteigus šioje valstybėje, būtų efektyviau įgyvendinami Bendrovės tikslai, taip pat užtikrinami jos akcininkų interesai.

Dėl aukščiau nurodytų priežasčių, taip pat siekdama užtikrinti didesnį Bendrovės akcijų likvidumą ir, esant poreikiui, galimybę Bendrovei pritraukti daugiau papildomo kapitalo ir investicijų, Bendrovės valdyba Susirinkimui taip pat siūlo inicijuoti Bendrovės akcijų įtraukimą į prekybą reguliuojamoje rinkoje Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Siekiant minėtų tikslų, įtraukus Bendrovės akcijas į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje, taip pat steigiant Europos bendrovę (SE), Bendrovės valdyba kaip logišką žingsnį siūlo išbraukti Bendrovės akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius, kadangi Bendrovės akcijas įtraukus į didesnę ir likvidesnę vertybinių popierių rinką, dėl ko, tikėtina, Bendrovės akcininkams būtų sukurtos geresnės sąlygos prekybai Bendrovės akcijomis, Bendrovės valdyba nemato privalumų Bendrovės akcijų prekybai papildomai ir AB NASDAQ OMX Vilnius. Taigi siekiant mažinti Bendrovės kaštus, siūloma Bendrovės akcijas įtraukus į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje, išbraukti jas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius.

Informacija apie numatomą privalomo oficialaus siūlymo paskelbimą

2015 m. balandžio 30 d. šaukiamame Bendrovės eiliniame visuotiniame akcininkų Susirinkime ne mažesne kaip ¾ visų Susirinkime dalyvausiančių akcijų suteikiamų balsų dauguma nusprendus inicijuoti Bendrovės akcijų išbraukimą ir išbraukti jas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius, akcininkai, balsavę už šį sprendimą, turės pateikti ir įgyvendinti oficialų siūlymą, kaip tai numatyta Vertybinių popierių įstatymo 38 straipsnyje.

Oficialų siūlymą, kuriuo siekiama išbraukti akcijas iš prekybos Lietuvos Respublikoje veikiančioje reguliuojamoje rinkoje, turės teikti akcininkai, balsavę už sprendimą inicijuoti Bendrovės akcijų išbraukimą iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius. Šią prievolę už kitus akcininkus turės teisę įvykdyti vienas ar keli akcininkai. Šio oficialaus siūlymo galiojimo metu parduoti akcijas turės teisę akcininkai, sprendimo išbraukti emitento akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius priėmimo metu balsavę „prieš“ arba nebalsavę.

Kaip nurodyta Bendrovės valdybos siūlomame sprendimo projekte šiuo Susirinkimo darbotvarkės klausimu, Bendrovės valdyba siūlo nustatyti, kad visos Bendrovės išleistos akcijos bus išbraukiamos iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius tik su sąlyga ir tik tuomet, kai Bendrovės akcijos bus įtrauktos į prekybą reguliuojamoje rinkoje Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Atitinkamai, Bendrovės valdyba siūlo nustatyti, kad ir oficialus siūlymas, kuriuo siekiama išbraukti akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius, bus teikiamas ir įgyvendinamas tik įvykdžius aukščiau nurodytą sąlygą, bet kokiu atveju oficialaus siūlymo, kuriuo siekiama išbraukti Bendrovės akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius, cirkuliarą Lietuvos bankui tvirtinimui pateikiant per 20 (dvidešimt) dienų po Bendrovės akcijų įtraukimo į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Bendrovės valdyba šiuo darbotvarkės klausimu siūlo oficialaus siūlymo, kuriuo siekiama išbraukti Bendrovės akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius, kainą nustatyti pagal Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo 38 straipsnio 4 dalį, bet kokiu atveju užtikrinant, kad Bendrovės akcininkų teisės ir interesai būtų apsaugoti. Atsižvelgiant į minėtą nuostatą, siūlymo kaina turi būti nemažesnė už vidutinę svertinę Bendrovės akcijų rinkos kainą per 6 mėnesius iki viešo paskelbimo apie ketinimą išbraukti Bendrovės akcijas iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius. (Vidutinė svertinė Bendrovės akcijų rinkos kaina šioje reguliuojamoje rinkoje laikotarpiu nuo 2014 m. spalio 9 d. iki 2015 m. balandžio 9 d. yra vienas euras ir septyniasdešimt vienas su puse euro centų).

Priemonės, kurių ėmėsi Bendrovės valdymo organai akcininkų teisėms ir interesams apsaugoti

Bendrovės valdyba, siekdama apsaugoti Bendrovės akcininkų teises ir teisėtus interesus, siūlo Bendrovės akcininkų susirinkime priimti sprendimą Bendrovės akcijas išbraukti iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius tik po ir su sąlyga, kad Bendrovės akcijos bus įtrauktos į prekybą reguliuojamoje rinkoje Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Tai leis užtikrinti Bendrovės akcijų likvidumą išbraukus Bendrovės akcijas iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius ir užtikrins Bendrovės akcininkų teisių ir interesų apsaugą.

Bendrovė ėmėsi ir imsis visų teisės aktuose numatytų priemonių, kad jos išleistų akcijų savininkams būtų prieinamos visos reikalingos priemonės ir informacija, suteikianti jiems galimybę naudotis savo teisėmis oficialaus siūlymo, Bendrovės akcijų išbraukimo iš prekybos reguliuojamoje rinkoje AB NASDAQ OMX Vilnius, taip pat ir SE steigimo bei Bendrovės akcijų įtraukimo į prekybą reguliuojamoje rinkoje Varšuvos vertybinių popierių biržoje metu. Teisės aktų nustatyta tvarka Bendrovė Lietuvos bankui, AB NASDAQ OMX Vilnius ir kitoms institucijoms, taip pat viešai skelbs visą su šiais procesais susijusią informaciją.

Numatomi Bendrovės valdymo organų sudėties ir veiklos pokyčiai

Kaip nurodyta šio pranešimo 1 dalyje, Bendrovės valdyba siūlo inicijuoti Europos bendrovės (SE) steigimą susijungimo įsigyjant būdu, kurio metu Bendrovė bus prijungta prie savo dukterinės įmonės City Service EU, AS. Europos bendrovės (SE) buveinę registruojant Estijoje, joje būtų suformuota stebėtojų taryba ir valdyba. Bendrovės valdybos siūlymu, asmenys, dalyvaujantys įsteigtos Europos bendrovės valdyme, iš esmės neturėtų keistis ir dauguma asmenų turėtų būti tie patys, kurie šiuo metu eina Bendrovės valdybos ir vadovo pareigas. Dėl Europos bendrovės steigimo, Bendrovės akcijų įtraukimo į prekybą Varšuvos vertybinių popierių biržoje ir išbraukimo iš prekybos AB NASDAQ OMX Vilnius Bendrovė nenumato keisti savo vykdomos veiklos ir jos pobūdžio.

         Vilius Mackonis,
         Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius
         +370 5 239 4900