English Swedish
Publicerad: 2015-02-23 09:00:00 CET
PartnerTech AB.
Börsmeddelande

PartnerTech tecknar samarbetsavtal med Toyota Material Handling Europe

PartnerTech och Toyota Material Handling Europe, del av den globala ledande leverantören av materialhanteringsutrustning, har tecknat ett samarbetsavtal avseende tillverkning av elektronik och elektromekaniska moduler till truckar.

Avtalet utökar det existerande samarbetet mellan PartnerTech och Toyota Material Handling i Sverige till att omfatta Toyota Material Handling i hela Europa. Avtalet omfattar produktutveckling, prototyper, tillverkning och eftermarknadstjänster och berör PartnerTechs enheter i Åtvidaberg, Malmö och Sieradz. Det initiala värdet uppskattas till ca 30 MSEK i det första kvartalet 2015, inklusive existerande affär.

"Avtalet med Toyota Material Handling Europe ökar ytterligare vårt samarbete på lång sikt. Det är också ett bevis på att vår förmåga att stödja våra kunder med ett komplett utbud av tjänster genom hela produktlivscykeln är mycket attraktiv.” säger Leif Thorwaldsson, VD och koncernchef för PartnerTech AB.

“Med detta samarbetsavtal tar Toyota Material Handling Europe och PartnerTech nästa viktiga steg i en redan långsiktig relation. Den nya inriktningen på samabetsavtalet, nu på europeisk nivå, är också helt i linje med Toyota Material Handling Europes sourcingstrategi och öppnar dörrar för ytterligare tillväxt.” säger Magnus G Andersson, Inköpsdirektör, TMHE WH Supply.

 

För ytterligare information kontakta:

Leif Thorwaldsson, VD och Koncernchef, PartnerTech AB, Tel: 070-5832650

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som PartnerTech AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 februari 2015 kl. 09.00.

 

Om PartnerTech

PartnerTech är en global industripartner som erbjuder kundanpassade lösningar genom hela produktlivscykeln, från  produktutveckling till produktion och eftermarknadstjänster, inom flera olika marknadsområden som t.ex. Medicinteknik och Olja &Gas. PartnerTech omsätter över 2,2 miljarder kronor och har ca 1400 anställda vid anläggningar i Sverige, Norge, Finland, Polen, England, USA och Kina. Moderbolaget PartnerTech AB, med huvudkontor i Malmö, är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm. För mer information: www.partnertech.com.

 


SVE TMHE 20150223.pdf