English Finnish
Julkaistu: 2015-02-09 13:00:01 CET
YIT
Sijoittajauutiset

YIT toteuttaa Kokkolan Torkinmäen elinkaarihankkeen yhteistyössä Caverionin kanssa

Helsinki, 2015-02-09 13:00 CET -- YIT OYJ                               SIJOITTAJAUUTINEN                                  9.2.2015 KLO 14.00

 

YIT toteuttaa Kokkolan Torkinmäen elinkaarihankkeen yhteistyössä Caverionin kanssa

 

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Kokkolan kaupungin kanssa Torkinmäen koulun ja päiväkodin toteuttamisesta elinkaarimallilla. Hanke toteutetaan yhteistyössä Caverionin kanssa ja sen arvo YIT:lle on noin 9 miljoonaa euroa. Hankkeen suunnittelu käynnistyy välittömästi, ja sen on määrä valmistua käyttöönotettavaksi vuodenvaihteessa 2016–2017.

Torkinmäen koulun ja päiväkodin rakennushanke on ensimmäinen Kokkolassa elinkaarimallilla toteutettava projekti. Kokonaisuudessaan elinkaarihanke kattaa koulun ja päiväkodin suunnittelun ja rakentamisen sekä kohteen valmistuttua sen hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden palvelujakson ajan. YIT vastaa hankkeessa suunnittelu- ja rakentamisvaiheen toteutuksesta.

Torkinmäen koulun ja päiväkodin kaksikerroksisen rakennuksen tilat jakautuvat neljään siipeen toimintojen mukaan, ja sen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen helppoon muunneltavuuteen. Rakennuksen bruttoala on noin 7 200 neliömetriä.

”Torkinmäen elinkaarihanke on erinomainen osoitus uudenlaisen oppimisympäristön suunnittelusta, jossa pedagogiset perusteet ja innovatiivinen kehittely on kytketty oleellisena osana hankkeeseen.” kertoo YIT:n hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli.

”Elinkaari- ja kumppanuusmalliset hankkeet kuuluvat YIT:n strategisiin painopistealueisiin. Olemme iloisia näiden hankemallien yleistymisestä, sillä uskomme niiden kehittävän eri osapuolten yhteistyötä ja laatua pidemmällä aikavälillä merkittävästi. Elinkaari- ja kumppanuusmallit tuovat uutta asiakaskeskeisempää ajatusmallia myös rakennusalalle” Soikkeli jatkaa.

 

Havainnekuvia hankkeesta:

http://yit.materialbank.net/NiboWEB/YIT/showCartPublicContent.do?uuid=6993435&random=102769&lang=en, kuvalähde: LINJA ARKKITEHDIT OY

 

Lisätietoja antavat:

Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, YIT Oyj, puh. 050 390 6750, sanna.kaje@yit.fi
Hannu Soikkeli, hankekehitysjohtaja, YIT Rakennus Oy, puh. 0400 409 445, hannu.soikkeli@yit.fi

 

YIT OYJ

Sanna Kaje
Sijoittajasuhdejohtaja

 

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme lähes 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2014 liikevaihtomme oli noin 1,8 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi