Swedish
Publicerad: 2015-02-02 15:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Börsmeddelande

Vitec lanserar elektronisk signering av hyresavtal

Vitec Affärsområde Fastighet lanserar nu som första leverantör av bygg- och fastighetssystem elektronisk signering av hyresavtal. Den första tillämpningen som erbjuds i samarbete med Scrive möjliggör för hyresgäster att signera och säga upp avtal på nätet.

Umeå, 2015-02-02 15:00 CET --

Elektronisk signering (e-signering) är en effektiv och miljövänlig hantering av avtalsdokument och håller samma juridiska validitet. E-signering gör övergången till det papperslösa kontoret möjligt genom att man kan hantera dokument elektroniskt i hela kedjan.

- Det här är en viktig affär för hela branschen. Digitalisering av avtal ger stora effektiviserings-vinster hos alla fastighetsbolag med hyresgäster som flyttar eller gör tillvalsbeställningar. Som en av de dominerande leverantörerna av fastighetssystem i Sverige är det glädjande att vi är först ut med att införa lösningen, säger Johan Kull, Affärsområdeschef Vitec Fastighet.

Vitec Hyra är den första av Vitecs produkter där elektronisk signering av dokument byggs in. När hyresadministratören skapar dokumentet i Vitec Hyra väljer man enkelt om identifiering ska ske via SMS eller Bank-ID/Mobilt Bank-ID.

Mer om Vitec Affärsområde Fastighet
Affärsområde Fastighet erbjuder affärssystem för byggbolag och fastighetsbolag. Våra fastighets- och ekonomisystem erbjuds som molntjänst eller som egen installation. På mest effektiva sätt stödjer och optimerar vi huvudprocesser för uthyrning & försäljning, kundservice, ekonomi, teknisk förvaltning och energiuppföljning.

Mer om Scrive
Scrive är Nordens marknadsledande lösning för e-signering. Vi hjälper våra kunder till förbättrade säljresultat i alla kanaler inklusive i butik, online och telefon. Våra kunder finns i 16 länder inom branscher som telekom, finans, försäkring, bemanning mm. Vi brinner för avskalad design och kvalitativt bevismaterial. Scrive har sitt huvudkontor i Stockholm.

För mer information kontakta
Magnus Persson, Vitec , Försäljningschef Vitec Fastighet, tel 070-796 3513
Martin Lundgren, Scrive, Partneransvarig, tel 076-040 35 50

 

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande måndag den 2 februari 2015 kl 15:00.


Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 575 Mkr och har ca 400 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00


Pressmeddelande - Vitec lanserar elektronisk signering av hyresavtal.pdf