English Finnish
Julkaistu: 2015-01-26 10:00:00 CET
YIT
Pörssitiedote

YIT sopeuttaa toimintaansa Venäjällä

Helsinki, 2015-01-26 10:00 CET -- YIT OYJ                               PÖRSSITIEDOTE                                       26.1.2015 KLO 11.00

 

YIT sopeuttaa toimintaansa Venäjällä 

Öljyn hinnan ja ruplan kurssin voimakas lasku heijastusvaikutuksineen ovat lisänneet liiketoimintaympäristön epävarmuutta Venäjällä. YIT laski Venäjän asuntoaloituksiaan merkittävästi 2014 viimeisellä neljänneksellä ja sai samanaikaisesti valmiiksi useita isoja asuntohankkeita.

Tuotantovolyymin pienenemisestä johtuen YIT:n toimintaa Venäjällä sopeutetaan ja henkilöstömäärän arvioidaan vähenevän noin 300 henkilöllä. Uudelleenjärjestelyn tavoitteena on joustavuuden lisääminen sekä kustannustehokkuuden ja kilpailukyvyn varmistaminen uudessa markkinaympäristössä. Venäjän sopeuttamistoimiin liittyen kirjataan 3,1 miljoonan euron kertaluonteinen kulu vuoden 2014 viimeisen neljänneksen tulokseen.

Uusien tontti-investointien ja asuntoaloitusten osalta suunnitelmana on ylläpitää tuotantomäärää, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan ja positiivisen kassavirran kaikissa nykyisissä toimintakaupungeissa.  Samalla pyrkimyksenä on säilyttää hyvä valmius nostaa taas tuotantoa toimintaympäristön salliessa.

YIT julkistaa taloudelliset tiedot Venäjän liiketoiminnan kehityksestä tilinpäätöstiedotteessaan 5.2.2015.

 

Lisätietoja:

Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, YIT Oyj, puh. 050 390 6750, sanna.kaje@yit.fi
Timo Lehtinen, talousjohtaja, YIT Oyj, puh. 045 670 0626, timo.lehtinen@yit.fi

 

 

YIT OYJ

Sanna Kaje
Sijoittajasuhdejohtaja

 

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä - asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi