English Swedish
Publicerad: 2015-02-02 08:30:00 CET
Vitec Software Group AB
Börsmeddelande

Vitec tecknar flerårigt avtal med Länsförsäkringar

Vitec har tecknat avtal med Länsförsäkringar Fondliv avseende leverans och underhåll av ett nytt pensions- och försäkringssystem. Avtalet är värt ca 8,5 Mkr under de tre första åren. Det nya systemet omfattar funktioner för beräkning av ålderspension, sjukförmåner och efterlevandepension. Utöver Sveriges allmänna pensionssystem hanteras även ett tiotal tjänstepensionsavtal.

Umeå, 2015-02-02 08:30 CET --

- Med det nya pensionssystemet från Vitec kan mötet med vår kund bli effektivare och vi kan fortsätta satsningen på våra fokusområden Pensionsanalys och försäkringsbehovsutredning. Vårt sätt att sköta kundrelationer kombinerat med nya hjälpmedel och nytänkande är vår största konkurrensfördel, säger Solveig Andersson, Projektledare på Länsförsäkringar Fondliv.

- Vi är mycket glada över att Länsförsäkringar valt oss som leverantör av det nya pensionssystemet. Vi har utvecklat och levererat pensionsberäkningar under många år och upplever nu ett ökat intresse av att vidareutveckla produkterna för att ge ett ökat mervärde till våra kunder inom bank- och försäkringsbranschen, säger Linda Tybring, Affärsområdeschef Vitec.

Länsförsäkringar Fondliv
Länsförsäkringar Fondliv Försäkringsaktiebolag (publ) är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar AB (publ). Fondlivs huvuduppgift är att driva fondförsäkringsaffären så att den uppfyller affärs- och resultatmål genom att ansvara för säljorienterade och kundnära aktiviteter samt för förvaltning och utveckling av de produkter, paketeringar och förvaltningsformer som nytecknas. I ansvaret ingår att vidareutveckla kundmötet genom att säkerställa att stödsystem fungerar och används på ett effektivt.

Vitec – Affärsområde Finans & Försäkring
Vitec Finans & Försäkring erbjuder egenutvecklade programvaror för banker och försäkringsbolag i Sverige och Danmark. Produkterna som är riktade mot den svenska marknaden omfattar främst pensionsberäkningar samt bolånekalkyler.

För mer information kontakta
Linda Tybring, Vitec , VD och Affärsområdeschef Finans & Försäkring, tel: +46 70 691 49 80
Solveig Andersson, Länsförsäkringar Fondliv , Projektledare tel + 468 588 40 726
 

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande måndag den 2 februari 2015 kl. 08:30.

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 575 Mkr och har ca 400 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00


Pressmeddelande - Vitec tecknar flerarigt avtal med Lansforsakringar.pdf