English Finnish
Julkaistu: 2014-12-18 07:30:01 CET
Raisio
Pörssitiedote

Raisio uudistaa Brändit-yksikön organisaation

Raisio Oyj, pörssitiedote, 18.12.2014 klo 8.30

RAISIO UUDISTAA BRÄNDIT-YKSIKÖN ORGANISAATION

Raisio-konserni uudistaa Brändit-yksikön organisaation. Yksikköön kuuluvat välipalatuotteet, Benecol, Benemilk sekä makeiset.

Brändit-yksikön välipalatuotteet-liiketoiminnasta vastaa 18.12.2014 alkaen KTM Tomi Järvenpää, josta tulee samalla konsernin johtoryhmän jäsen. Välipalatuotteet-liiketoimintaan kuuluvat kuluttajatuotteet Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Venäjällä. Tomi Järvenpää on työskennellyt Raisiossa syksystä 2012 lähtien ja vastasi tähän asti Pohjois-Euroopan kuluttajabrändit-liiketoiminnasta.

Benecol-liiketoiminnasta vastaa Mikko Laavainen. Benecol-liiketoimintaan kuuluvat 18.12.2014 alkaen kuluttajatuotteet niillä markkinoilla, joilla Raisio itse vastaa tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista sekä Benecol-tuotteiden ainesosan, kasvistanoliesterin, lisensointi ja myynti. Raision omia Benecol-tuotteiden markkinoita ovat Iso-Britannia, Irlanti, Belgia, Puola, Suomi, Portugali ja Hongkong. Benecol-tuotteet ovat myynnissä lähes 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Vincent Poujardieu vastaa liiketoiminnan kehityksen lisäksi makeisliiketoiminnasta. Raisiolla on makeistuotantoa Isossa-Britanniassa ja Tšekissä.

Raision ja Intellectual Venturesin yhteisyrityksen johdossa jatkaa Tim Londergan. Nyt tehtävä muutos ei vaikuta Benemilk-yksikköön.

Raisio-konsernin johtoryhmään kuuluvat 18.12.2014 alkaen Matti Rihko, Merja Lumme, Sari Koivulehto-Mäkitalo, Antti Elevuori, Jarmo Puputti, Vincent Poujardieu, Tomi Järvenpää, Mikko Laavainen ja Leif Liedes.

Organisaatiomuutos ei vaikuta Raision taloudelliseen raportointiin, joka sisältää Brändit- ja Raisioagro-yksiköt. Brändit-yksikön alla raportoidaan kuluttajabrändit markkina-alueittain sekä lisensoidut brändit, joihin kuuluvat Benecol ja Benemilk.

RAISIO OYJ

Heidi Hirvonen
viestintä- ja IR-päällikkö
puh. 050 567 3060

  

 

Raisio-konserni lyhyesti

Raisio Oyj on kansainvälinen, kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Raision toiminta on jaettu kahteen yksikköön: Brändeihin ja Raisioagroon. Konsernin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Iso-Britannia, Tšekki, Venäjä, Ukraina, Puola, Viro ja Ruotsi. Raision osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 558 miljoonaa euroa ja liiketulos 39 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 900 henkilöä. Raision tunnetuimmat brändit ovat Benecol, Honey Monster, Elovena, Sunnuntai, Nordic, Poppets ja Benemilk.

 

 

Jakelu
NASDAQ OMX
Keskeiset mediat
www.raisio.com