English Lithuanian
Paskelbta: 2014-11-10 09:00:02 CET
Nasdaq Vilnius
Pranešimas spaudai

AS „mogo” obligacijos įtraukiamos į Nasdaq Baltijos skolos VP sąrašą

Talinas/Ryga/Vilnius, Baltijos rinka, 2014 m. lapkričio 10 d. - Nasdaq, Inc. (NASDAQ:NDAQ) praneša, kad š.m. lapkričio 11 d. Nasdaq Riga į Baltijos skolos VP sąrašą įtraukia automobilių išperkamosios nuomos ir atgalinės išperkamosios nuomos paslaugas teikiančios bendrovės AS „mogo“ obligacijas (biržos simbolis: MOGO100021A).

AS „mogo“ išleido 19 062 obligacijas, kurių nominali vertė – 1 000 Eur; metinė palūkanų norma – 10%, trukmė -  7 metai. Šių obligacijų prospekte numatyta, kad iki 2015 m. gruodžio 31 d. „mogo“ gali papildomai išleisti 938 obligacijas, kurių nominali vertė bus 938 000 Eur.

“Sveikiname „mogo“ sprendimą pritraukti lėšų plėtrai kapitalo rinkoje išleidžiant obligacijų”, – sakė Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Baltijos rinkos vertybinių popierių biržų paslaugų padalinio vadovė. – „Taip pat džiaugiamės Baltijos skolos vertybinių popierių rinkos plėtra, nes šios obligacijos padidins investavimo galimybes Baltijos regione mažmeniniams ir instituciniams investuotojams.”

“Ateidami į Nasdaq Baltijos rinką tikimės patraukti naujų investuotojų dėmesį ir užtikrinti, kad esame skaidrūs", – teigė Jekabs Endziņš, „mogo" valdybos pirmininkas.

Pasak J.Endziņš, „mogo“ buvo įkurta 2012 m. ir šiuo metu jau gali būti laikoma išperkamosios nuomos paslaugų lydere Latvijoje. Bendrovės sėkmę lėmė konkretūs pasiūlymai, greitai atliekamos išperkamosios nuomos prašymų įvertinimo procedūros, intensyvus bendradarbiavimas su automobilių pardavėjais ir kryptinga reklamos kampanija ir patrauklios paslaugų sąlygos.

Apie AS „mogo“

AS „mogo“ teikia tradicines automobilių išperkamosios nuomos ir atgalinės išperkamosios nuomos (kai klientas jau yra automobilio savininkas) paslaugas, kurias galima užsisakyti užpildant paraišką bendrovės tinklapyje, mobiliajame tinklapyje, telefonu, pas daugiau kaip 200 automobilių pardavėjų, ar bendrovės paslaugų centruose Latvijoje. Pagal audituotus „mogo“ finansinius rezultatus 2014 metų pirmo pusmečio pajamos buvo 2,2 mln. Eur, o grynasis pelnas – 176 000 Eur. AS „mogo“ teikia paslaugas Estijoje, Lietuvoje ir Gruzijoje. Daugiau informacijos: www.mogofinance.com.

Apie Nasdaq

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose. Nasdaq paslaugų portfelyje – diversifikuoti sprendimai, leidžiantys klientams planuoti ir optimizuoti verslą, įgyvendinti verslo vizijas. Nasdaq technologijos – nepamainomas skaidrumą ir supratimą šiuolaikinėse pasaulio kapitalo rinkose užtikrinantis instrumentas. Nasdaq – tai pirmoji elektroninė vertybinių popierių birža pasaulyje, šiuo metu 50 šalyse valdanti 70 biržų, kuriose sudaromas maždaug vienas iš dešimties vertybinių popierių sandorių pasaulyje. Nasdaq kotiruojama daugiau kaip 3500 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 8,8 trilijonus JAV dolerių, Nasdaq paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10.000 verslo klientų. Daugiau informacijos: www.nasdaqomx.com.

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing ir Nasdaq Broker Services yra atitinkamai reguliuojamų rinkų Nasdaq OMX Copenhagen A/S, Nasdaq OMX Helsinki Ltd., Nasdaq OMX Iceland hf., Nasdaq OMX Riga, AS, Nasdaq OMX Stockholm AB, Nasdaq OMX Tallinn AS, AB Nasdaq OMX Vilnius, Nasdaq OMX Clearing AB, Nasdaq OMX Broker Services AB prekės ženklas. Nasdaq Nordic – tai bendras Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland ir Nasdaq Stockholm rinkų ir jų siūlomų produktų bei paslaugų pavadinimas. Nasdaq Baltijos rinka – tai bendras Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga ir Nasdaq Vilnius rinkų ir siūlomų bendrų produktų bei paslaugų pavadinimas. Daugiau apie Nasdaq Baltijos rinką: www.nasdaqbaltic.com

Įspėjamasis pranešimas

Informacijoje, pateiktoje šiame pranešime spaudai, yra į ateitį nukreiptų pareiškimų, kurie nėra aiškiai apibrėžti ir yra susiję su įvairiomis rizikomis. Nasdaq įspėja, kad bet kokia į ateitį nukreipta informacija negali būti laikoma garantija dėl bet kokių ateities rezultatų pasiekimo, ir Nasdaq nekontroliuoja veiksnių, kurie gali paveikti tokius faktinius rezultatus. Nasdaq neprisiima jokios atsakomybės viešai atskleisti bet kokių į ateitį nukreiptų pareiškimų.

Daugiau informacijos:

Audronė Ranonytė
+370 5 272 3458
audrone.ranonyte@nasdaq.com