English Finnish
Julkaistu: 2014-10-30 07:10:00 CET
YIT
Pörssitiedote

YIT Oyj:n toimialajako ja johtoryhmän kokoonpano muuttuvat

Helsinki, 2014-10-30 07:10 CET -- YIT OYJ                                    PÖRSSITIEDOTE                                  30.10.2014 KLO 8.10

 

YIT Oyj:n toimialajako ja johtoryhmän kokoonpano muuttuvat

YIT Oyj:n toimialajakoa ja johtoryhmän kokoonpanoa muutetaan vuoden 2015 alusta lukien. Muutoksen taustalla on rakenteen virtaviivaistaminen.

Nykyinen Asuminen-toimiala jaetaan Asuminen Suomi ja CEE sekä Asuminen Venäjä -toimialoihin. Asuminen Suomi ja CEE vastaa aiempaa Asuminen Suomi, Baltia ja keskinen Itä-Eurooppa -liiketoiminta-aluetta. Toimitilat ja infra -toimiala säilyy ennallaan.

YIT Oyj:n kolme raportoitavaa toimialaa 1.1.2015 alkaen ovat

  • Asuminen Suomi ja CEE
  • Asuminen Venäjä
  • Toimitilat ja infra

Uuden toimialarakenteen mukaista raportointia noudatetaan 28.4.2015 julkaistavasta vuoden 2015 tammi-maaliskuun osavuosikatsauksesta alkaen. Uuden raportointirakenteen mukaiset vertailuluvut vuodelta 2014 julkistetaan maaliskuun 2015 aikana.                               

Toimialajaon uudistuksen yhteydessä Asuminen Venäjä -toimialan johtajaksi nimitetään KTM Teemu Helppolainen, joka on toiminut vastaavan liiketoiminta-alueen johtajana. Asuminen Suomi ja CEE -toimialan johtajaksi nimitetään DI Antti Inkilä. Hän on toiminut YIT:llä useissa eri tehtävissä, joista viimeisimpänä on ollut vetovastuu Kerrostalot Pääkaupunkiseutu -yksiköstä Suomessa.

Konsernin johtoryhmän muodostavat 1.1.2015 alkaen YIT Oyj:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas, YIT Oyj:n varatoimitusjohtaja ja Toimitilat ja infra -toimialan johtaja Tero Kiviniemi, Asuminen Venäjä -toimialan johtaja Teemu Helppolainen, talousjohtaja Timo Lehtinen, henkilöstöjohtaja Pii Raulo, liiketoiminnan kehitysjohtaja Juhani Nummi ja uutena jäsenenä Asuminen Suomi ja CEE -toimialan johtaja Antti Inkilä. Laajennettuun johtoryhmään kuuluvat johtoryhmän jäsenten lisäksi liiketoimintaryhmien johtajat Kari Alavillamo, Jouni Forsman, Harri Isoviita, Pavel Kocherezkin, Matti Koskela, Timo Lehmus, Tom Sandvik ja Mikhail Voziyanov.

Lisätietoja antavat:

Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja, YIT Oyj, puh. 040 570 1313, kari.kauniskangas@yit.fi

Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, YIT Oyj, puh. 050 390 6750, sanna.kaje@yit.fi

 

YIT OYJ

Sanna Kaje
Sijoittajasuhdejohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä - asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi