English Swedish
Publicerad: 2014-09-08 08:00:02 CEST
Doro AB
Börsmeddelande

Doro lanserar sin nya smartphone - Doro Liberto® 820 – som också listas av Telekom Deutschland

Lund, 2014-09-08 08:00 CEST --  

Doro lanserar sin nya smartphone - Doro Liberto® 820. Denna attraktiva modell innebär ett stort kliv framåt inom utvecklingen att speciellt anpassa telefoner för seniorers behov. Dessutom kommer leveranserna av Doro Liberto® 820 att inledas omgående eftersom operatören Telekom Deutschland har beslutat att marknadsföra och sälja produkten i sina tyska butiker och online från mitten av oktober.

Doro Liberto® 820 är en modell i den högre prisklassen och är full med Doros kännetecken: en förbättrad design och enkel användarvänlig funktionalitet speciellt anpassad för seniorer, inklusive en steg-för-steg-guide för nybörjare.

"Jag är övertygad om att Doro Liberto® 820 framgångsrikt kommer övertyga många i vår målgrupp att uppgradera från en featurephone till en smartphone. Gensvaret vi hittills fått från våra fokusgrupper och återförsäljare i Europa är mycket lovande", säger Jérôme Arnaud, VD och koncernchef för Doro i en kommentar.

I juni 2014 inledde Doro ett samarbete med Telekom Deutschland i samband med listningen av två av Doros användarvänliga featurephones.

Listningen av nya Doro Liberto® 820 innebär att Doro och Telekom Deutschland tar ytterligare ett steg i sitt samarbete att erbjuda det senaste inom seniorvänlig teknik på den tyska marknaden.

"Vi har funnit en stark partner i Doro och tack vare Doro Liberto® 820 kommer vi att erbjuda en attraktiv smartphone för seniorer", säger Michael Schuld, vice VD och kommunikations- och marknadschef på Telekom Deutschland.

”Denna lansering är en milstolpe i vår strategi för att utveckla smartphone-segmentet för seniorer. Det gläder mig mycket att denna produkt nu är ute på marknaden och att Telekom Deutschland blir den första telekomoperatören som kommer att introducera Doro Liberto® 820 i Europa”, fortsätter Jérôme Arnaud.

För mer information om produkten, besök www.doro.com/doroliberto820

För mer information, vänligen kontakta:
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05

Om Doro

Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2013 omsatte Doro 1 142,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com.


Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 8 september 2014, kl 08:00 CET.


Doro Liberto 820 IR.Sv.FINAL.pdf