English Lithuanian
Paskelbta: 2014-07-24 07:45:31 CEST
AB "KN Energies"
Pranešimas apie esminį įvykį

Dėl pasirodžiusių pranešimų apie AB „Orlen Lietuva“ finansinius rezultatus bei veiklos perspektyvas

2014 m. liepos 23 d. Lenkijos koncernas „PKN Orlen“, valdantis Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą AB “Orlen Lietuva” paskelbė savo bei dukterinės bendrovės Lietuvoje 2014 m. pirmo pusmečio finansinius rezultatus. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad „PKN Orlen“ vadovybė komentuodama prastus finansinius dukterinės bendrovės AB „Orlen Lietuva“ rezultatus nurodo, kad jie susidarė dėl prastos makroekonominės padėties, o kaip vieną iš alternatyvų svarsto galimybę nuo 2015 m. laikinai sustabdyti AB „Orlen Lietuva“ gamyklos veiklą.

AB „Klaipėdos nafta“ (toliau - Bendrovė) vadovybė pažymi, kad AB „Orlen Lietuva“ pagamintų naftos produktų perkrovos pajamos sudarė apie 35 proc. visų Bendrovės krovos pajamų (remiantis preliminaria informacija apie 2014 m. pirmo pusmečio krovą).

Pažymėtina, kad Bendrovės vadovybė analizuoja situaciją bei ieško galimų sprendinių ir galimų veiklos alternatyvų siekiant suvaldyti finansinę  riziką bei sumažinti neigiamas pasekmes Bendrovės finansiniams rezultatams, jeigu „PKN Orlen“ koncerno vadovybė priimtų sprendimą nuo 2015 m. laikinai sustabdyti AB „Orlen Lietuva“ gamyklos veiklą.

         Finansų ir administravimo departamento
         direktorius Mantas Bartuška, tel. 8 46 391763