English Swedish
Publicerad: 2014-07-16 08:30:00 CEST
PartnerTech AB.
Halvårsrapport

PartnerTech Delårsrapport januari-juni 2014

Fortsatt positiv utveckling för elektronikverksamheten, omställning inom Metal Precision belastar resultatet

Under kvartalet har beställningarna från våra större försvarskunder fortsatt minska. Vi initierar därför ett större omställningsprogram för att nå lönsamhetsförbättringar inom Metal Precision Technology divisionen.

Elektronikdivisionen visar fortsatt god tillväxt men för koncernen minskade omsättningen med 6% i andra kvartalet jämfört med motsvarande period 2013. Rörelseresultatet uppgick i kvartalet till -31 MSEK inklusive omstruktureringskostnader av engångskaraktär främst relaterade till Metal Precision Technology divisionen. Med vidtagna åtgärder reduceras kostnadsnivån för att nå lönsamhet med lägre affärsvolymer. Samtidigt fortgår satsningen på icke-försvarsrelaterade segment som t.ex. Olja och Gas där vi ser ett fortsatt stort intresse för vårt erbjudande. Denna marknad har stor potential för oss men förmår ännu inte att kompensera för bortfallet av volym från försvarskunder.

Vår elektronikverksamhet fortsätter att utvecklas positivt och vi har i kvartalet tecknat kontrakt med nya kunder samtidigt som volymerna från existerade kunder ökat.

Trots en svag efterfrågan inom systemintegration under året ser vi ett ökat inflöde av uppdrag från kunder inom MedTech branschen. Detta tillsammans med omstruktureringen inom Metal Precision divisionen ger oss möjligheten att förbättra lönsamheten under andra halvåret.

Leif Thorwaldsson, VD och Koncernchef

Andra kvartalet 2014       

  • Nettoomsättningen uppgick till 540 MSEK (574)
  • Rörelseresultatet uppgick till -9 MSEK (3) inklusive omställningskostnader -31 MSEK
  • Omstruktureringskostnader uppgår till 22 MSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -28 MSEK (-4)
  • Resultatet efter skatt per aktie uppgick till -2,20 SEK (-0,28)
  • Kassaflödet efter investeringar uppgick till -28 MSEK (27)

Första halvåret 2014

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 087 MSEK (1 128)
  • Rörelseresultatet uppgick till -8 MSEK (11) inklusive omställningskostnader -30 MSEK
  • Omstruktureringskostnader uppgår till 22 MSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -30 MSEK (-2)
  • Resultatet efter skatt per aktie uppgick till -2,37 SEK (-0,13)
  • Kassaflödet efter investeringar uppgick till -43 MSEK (-24)
  • Soliditeten uppgick vid periodens slut till 37 procent (37)

För komplett rapport se bifogad fil.

 

För ytterligare information kontakta:

Leif Thorwaldsson, VD och koncernchef, Tel: 040-10 26 41

Åke Bengtsson, CFO, Tel: 040-10 26 42

 

Informationen i denna rapport är sådan som PartnerTech AB är  skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 juli 2014 kl. 08.30

PartnerTech är en global industripartner som erbjuder kundanpassade lösningar genom hela produktlivscykeln, från  produktutveckling till produktion och eftermarknadstjänster, inom flera olika marknadsområden som t.ex. Medicinteknik och Olja &Gas. PartnerTech omsätter drygt 2,2 miljarder kronor och har ca 1 400 medarbetare vid anläggningar i Sverige, Norge, Finland, Polen, England, USA och Kina. Moderbolaget PartnerTech AB, med huvudkontor i Malmö, är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm. För mer information: www.partnertech.com


SV_PartnerTech Q2 rapport 2014 .pdf