Publicerad: 2014-06-25 15:07:13 CEST

Formpipe tecknar avtal med Sundhedsstyrelsen gällande Digital Post

Formpipe tecknar avtal med Sundhedsstyrelsen gällande den nya produkten Digital Post by Formpipe. Avtalet avser leverans av en lösning för distribution av digital post, en lösning som ska täcka behovet från samtliga system hos myndigheten.

Genom en smidig integration mellan myndighetens system behöver inte användarna förändra sina arbetsrutiner. Lösningen som Formpipe levererar kontrollerar automatiskt om mottagaren har möjlighet att ta emot digital post eller inte och anpassar distributionsformen därefter. Den nya lösningen kombinerar Formpipes mångåriga erfarenhet inom output management och dokument- och ärendehantering.

– Vi arbetar aktivt med korsförsäljning av våra olika produkter. Digital Post by Formpipe är ett exempel där kombinationen av TAS och Lasernet gör det möjligt att skapa mervärde för våra kunder. Nu kan vi smidigt och effektivt hjälpa det offentliga Danmark att implementera digital post och vi ser en god potential i produkten, säger Christian Sundin, vd för Formpipe.

Från den 1 november 2014 ska alla medborgare i Danmark, som är över 15 år och har ett personnummer kunna ta emot digital post från det offentliga. Digital post innebär att det som tidigare levererades som fysiska brev från exempelvis kommuner, regioner eller myndigheter nu kan levereras digitalt.


För ytterligare information, kontakta:
Christian Sundin, vd och koncernchef för Formpipe, +46 705-67 73 85

_______________________________________________

Formpipe utvecklar och levererar ECM-produkter och lösningar för att strukturera information i större företag, myndigheter och organisationer. ECM-produkter hjälper organisationer att fånga, hantera, distribuera och sätta information i ett sammanhang. Bolagets programvaror skapar ökad effektivitet, sänkta kostnader och minskad riskexponering. Formpipe etablerades 2004 och har kontor i Stockholm, Uppsala, Linköping och Köpenhamn. Formpipes aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic, Small Cap.


press_2014_06_25.pdf