English Swedish
Publicerad: 2014-06-16 08:00:02 CEST
Doro AB
Börsmeddelande

Den ledande tyska operatören Telekom Deutschland GmbH listar Doro

Lund, 2014-06-16 08:00 CEST --  

Doro utökar sin närvaro på den tyska marknaden ytterligare. Bolaget har säkrat en strategisk listning med Telekom Deutschland som kommer att erbjuda två av Doros mobiltelefoner i Tyskland – i Telekom Deutschlands samtliga butiker samt online.

Telekom Deutschland, den dominerande operatören i Tyskland, kommer att lista de två modellerna Doro PhoneEasy® 508 och Doro PhoneEasy® 612.
Doro kommer att stödja lanseringen av dessa produkter genom en marknadsföringskampanj som kommer att stödja försäljningen och förbättra kännedomen om varumärket i landet.

"Jag är mycket glad över att se att våra insatser i DACH-regionen och vår ökade närvaro i Tyskland sedan förvärvet av IVS återigen betalar sig. Denna gång i ännu större skala genom detta partnerskap med Telekom", säger Jérôme Arnaud, Doros VD och koncernchef.
 

För mer information, vänligen kontakta:
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05
 


Om Deutsche Telekom
Deutsche Telekom är en av världens ledande integrerade telekommunikationsföretag med över 142 miljoner mobilkunder, 31 miljoner fasta telefonlinjer och mer än 17 miljoner bredbandslinjer (per 31 december, 2013). Koncernen tillhandahåller fast telefoni, mobil kommunikation, internet och IPTV-produkter och tjänster för konsumenter och IKT-lösningar (informations- och kommunikationstjänster) för affärs- och företagskunder. Deutsche Telekom är verksamt i cirka 50 länder och har cirka 229 000 anställda världen över. Koncernen genererade intäkter på 60 100 miljoner euro under räkenskapsåret 2013 – varav mer än hälften utanför Tyskland.
 

Om Doro

Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2013 omsatte Doro 1 142,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com.


Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 juni 2014, kl 08:00 CET.


Doro Telekom DE 16Juni2014.final.swe.pdf