English Swedish
Publicerad: 2014-05-19 08:45:00 CEST
Formpipe Software AB
Börsmeddelande

Formpipes incitamentsprogram kraftigt övertecknat

Årsstämman den 25 april 2014 beslutade om emission av 1 000 000 st teckningsoptioner, riktat till samtliga tillsvidareanställda inom koncernen Formpipe Software. En option ger rätt att teckna en ny aktie. Incitamentsprogrammet blev kraftigt övertecknat. Av de erbjudna optionsrätterna har 58 procent tecknats av ledningsgrupperna i Sverige och Danmark och 42 procent av övrig personal.

– Det stora intresset för incitamentsprogrammet visar att våra anställda har ett mycket starkt förtroende för Formpipe säger Christian Sundin, vd för Formpipe Software.

Styrelsen anser att det främjar Formpipes långsiktiga intressen att bereda alla anställda ett väl övervägt incitamentsprogram, som ger dem möjlighet att ta del av en positiv värdeutveckling i bolaget. Styrelsen är därför mycket tillfreds med den goda anslutningen.

Ökningen av bolagets aktiekapital kommer vid full nyteckning med stöd av samtliga optionsrätter att bli 100 000 kronor motsvarande en utspädning om cirka 2 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget. För ytterligare information om programmets innehåll hänvisas till Formpipe Softwares hemsida www.formpipe.se.

För ytterligare information, kontakta:
Christian Sundin, vd och koncernchef för Formpipe Software AB, +46 705-67 73 85

_______________________________________________

Informationen är sådan som Formpipe Software AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande måndag den 19 maj 2014.

Formpipe utvecklar och levererar ECM-produkter och lösningar för att strukturera information i större företag, myndigheter och organisationer. ECM-produkter hjälper organisationer att fånga, hantera, distribuera och sätta information i ett sammanhang. Bolagets programvaror skapar ökad effektivitet, sänkta kostnader och minskad riskexponering. Formpipe etablerades 2004 och har kontor i Stockholm, Uppsala, Linköping och Köpenhamn. Formpipes aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic, Small Cap.


press_2014_05_19.pdf