English Lithuanian
Paskelbta: 2014-05-08 14:18:38 CEST
Lietuvos Dujos
Pranešimas apie esminį įvykį

AB „Lietuvos dujos“ pasiekė susitarimą dėl gamtinių dujų importo kainos sumažinimo

Vilnius, Lietuva, 2014-05-08 14:18 CEST --  

AB „Lietuvos dujos“, vykdydama bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimus ir gavusi valdybos įgaliojimus, pasirašė susitarimą su gamtinių dujų tiekėju OAO „Gazprom“ dėl AB „Lietuvos dujos“ importuojamų gamtinių dujų kainos reikšmingo sumažinimo. AB „Lietuvos dujos“ importuojamų gamtinių dujų dalis Lietuvos rinkoje sudaro apie 40 procentų. Šis susitarimas galutinai užbaigė ilgalaikes ir sudėtingas AB „Lietuvos dujos“ derybas su OAO „Gazprom“.

Abiejų kompanijų atstovai, aktyviai bendradarbiaudami su bendrovių valdybomis ir įvertindami AB „Lietuvos dujos“ akcininkų bei bendrovės klientų interesus, rado abipusiškai naudingus sprendimus, kurie jau artimiausiu metu leis sumažinti gamtinių dujų kainą AB „Lietuvos dujos“ klientams.

Pasirašytas susitarimas yra orientuotas į ilgalaikių ir stabilių santykių su bendrovės klientais – gamtinių dujų vartotojais – stiprinimą, verslo plėtrą, skaidrios ir konkurencingos rinkos užtikrinimą. Susitarimas nustato pagrindinius kainodaros principus laikotarpiu iki ilgalaikės gamtinių dujų tiekimo sutarties galiojimo pabaigos ir sudaro prielaidas jos pratęsimui bei sėkmingam ir abipusiškai naudingam abiejų bendrovių bendradarbiavimui ateityje plėtojant gamtinių dujų rinką Lietuvos Respublikoje.

 

Įgaliotas asmuo:
Mantas Mikalajūnas
Strateginio vystymo skyriaus viršininkas
Tel. 8 5 236 02 20