English Swedish
Publicerad: 2014-05-08 15:30:13 CEST
Vitec Software Group AB
Börsmeddelande

Vitec tecknar avtal om patientinformationsystem till FSHS

Studenternas Hälsovårdsstiftelse i Finland, FSHS, har tecknat avtal om ett patientinformationssystem utvecklat av Vitec Acute Oy. Systemet täcker huvudfunktionerna hos SHVS, som exempelvis kalenderbokning, patientinformation och fakturering. Kontrakten har ett ordervärde om ca fyra miljoner euro och sträcker sig över en period om sju år.

Umeå, 2014-05-08 15:30 CEST --  

För dagens hälsovård är ett modernt och effektivt patientinformationssystem av största betydelse. Vitec Acute erbjuder via SaaS redan idag ett sådant system som tillgodoser många av de grundläggande behov som SHVS har. Beställarens ambition var i detta fall att både hitta ett modernt befintligt system och en leverantör med vilken man både kunde vidareutveckla befintliga funktioner men också tillföra nya samt skapa integrationer mot andra system och tredjepartsprodukter.

– Upphandlingen av ett elektroniskt patientjournalsystem gjordes med särskilt fokus på behovet hos både vår personal och specialisterna inom studenthälsovården. I den första omgången deltog nio leverantörer, varefter vi gick vidare med de tre högst rankade. Av dessa tre fick Acute det största stödet av personalen som deltog i demonstrationer och användartester. Med Acute som leverantör av elektroniska patientjournaler för SHVS ser vi stora möjligheter att  ytterligare förbättra våra e-tjänster och bredda vår tjänsteportfölj, vilket är helt i linje med vår strategi, säger Olli-Pekka Luukko, CFO FSHS.

– Detta är en av dom största affärerna för vårt Acute-system. Med FSHS kan vi lyfta vårt erbjudande till en ny nivå, vilket kommer hjälpa oss att nå nya marknader, säger Ilari Laaksonen, Chef för Vitec Affärsområde Hälsa.

Studenternas Hälsovårdsstiftelse i Finland
Studenternas hälsovårdsstiftelses tjänster omfattar allmän hälsa, mental hälsa och oral hälsa och kan anlitas av alla universitets- och högskolestuderande som har betalat sin medlemsavgift till en studentkår som hör till SHVS:s verksamhetsområde i Finland.

Vitec – Affärsområde Hälsa
Affärsområde Hälsa erbjuder via SaaS ett omfattande patientinformationssystem. Systemet stödjer huvudprocesserna för både hälsovård och sjukvård och har färdiga integrationer till ett dussintal tredjepartsprodukter. Affärssystemet används inom ett flertal hälsovårdssegment i Finland. Förutom grundsystemet erbjuder man även SaaS baserade lösningar för fysioterapeutiska tester samt fysioterapi.

För mer information kontakta
Ilari Laaksonen, Chef för Vitec Affärsområde Hälsa, +358-40-5551827, ilari.laaksonen@acute.fi
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), +46-70-659 49 39, lars.stenlund@vitecsoftware.com

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande torsdag den 8 maj 2014 kl 15:30.

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, banker & försäkringsbolag samt bolag med företagshälsovård online. Bolaget omsätter på årsbasis ca 400 Mkr och har ca 320 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00.


Pressmeddelande - Vitec tecknar avtal om patientinformationsystem till FSHS.pdf