English Swedish
Publicerad: 2014-05-07 11:01:58 CEST
Doro AB
Börsmeddelande

Den ledande österrikiska operatören Telekom Austria (A1) listar Doro

Lund, 2014-05-07 11:01 CEST --    

Den ledande österrikiska operatören Telekom Austria (A1) listar Doro. Mobiltelefonen Doro Phone Easy® 508 finns nu tillgänglig hos A1.

"Jag är mycket nöjd med att våra fortsatta ansträngningar och investeringar mot teleoperatörer i DACH-regionen nu börjar ge resultat. Jag förväntar mig ännu mer framgång inom en snar framtid", säger Jérôme Arnaud, Doros VD och koncernchef.


För mer information, vänligen kontakta:
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05
 

Doro och A1 har idag gått ut med ett gemensamt pressmeddelande, i samband med att en av Doros mobiltelefoner nu för första gången listas av A1, med följande innehåll:.

Ha en säker Mors dag med DORO PhoneEasy 508 – nu tillgänglig hos A1
A1 utökar sitt utbud av lättanvända mobiltelefoner för seniora kunder med DORO PhoneEasy, en produkt från marknadsledaren i segmentet avseende mobiltelefoner för äldre i Tyskland, England, Frankrike och ett flertal andra länder. DORO PhoneEasy 508 levereras inte bara med en högupplöst display utan också med konkava knappar som är brett isär – allt för att underlätta att ringa och skriva text-meddelanden.

Säkerhet är högsta prioritet
DORO PhoneEasy 508 innehåller ett antal säkerhetsfunktioner som vid nödsituation kan rädda liv, såsom specifik ICE-information (In Case of Emergancy). Sådan information kan vara akut-kontakter, sjukdomar, allergier och mycket annat som kan sparas ned och därmed är tillgängligt omedelbart för exempelvis ambulanspersonal. Dessutom har telefonen en larmsamtalsknapp. Genom att trycka på den kan uppemot fem larmnummer ringas efter varandra, vilket underlättar ett snabbt samtal på hjälp.

DORO PhoneEasy kommer att finnas tillgänglig i alla A1-butiker, på postkontor och hos alla A1-partners från och med 8:e maj. Med kontantkortet B.free och till priset 39,90 euro är DORO PhoneEasy den billigaste mobiltelefonen med larmknapp i A1:s produktsortiment.

 

Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2012 omsatte Doro 837,5  Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com.

Om Telekom Austria Group
Telekom Austria Group, noterat på börsen i Wien sedan november 2000, är den ledande kommunikationsleverantören i Central- och Östeuropa med cirka 23 miljoner kunder på sina marknader där bolaget har verksamhet. Koncernen har verksamhet i för närvarande i åtta länder: Österrike (A1), Slovenien (Si.mobil), Kroatien (Vipnet), Serbien (Vip mobil) och Makedonien (Vip operator), Bulgarien (Mobiltel), Vitryssland (Velcom) och Liechtenstein (Mobilkom Liechtenstein). Den totala marknaden för de åtta länderna omfattar cirka 41 miljoner invånare. Koncernen har mer än 16 000 anställda per den 31 december 2013. Koncernens intäkter var cirka 4,2 miljarder euro och med årsskiftet 2013. Telekom Austria portfölj omfattar produkter och tjänster inom telefoni, bredband, multimediatjänster, information och IT-lösningar, grossist- och m-betalningslösningar. För mer information besök gärna hemsida på http://www.telekomaustria.com/en/home eller på Twitter http://twitter.com/TA_Group


Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 maj 2014, kl 11:00 CET.


PA_DORO_FINAL_Englisch.pdf