English Swedish
Publicerad: 2014-03-28 08:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Börsmeddelande

Vitec förordad som leverantör av patientinformationssystem till SHVS i Finland

SHVS, Studenternas Hälsovårsstiftelse i Finland, har i en anbudsutvärdering beslutat att förorda Vitec Acute Oy som leverantör av ett nytt patientinformationssystem. Systemet täcker de funktioner som SHVS efterfrågar, som exempelvis kalenderbokning, patientinformation och fakturering. Upphandlingen som omfattar ett kontrakt med ett uppskattat ordervärde om drygt fyra miljoner euro sträcker sig över en period om sju år. Slutligt avtal kan tecknas efter en 21-dagars överklagandeperiod.

Umeå, 2014-03-28 08:00 CET --  

För dagens hälsovård är ett modernt och effektivt patientinformationssystem av största betydelse. Vitec Acute erbjuder via SaaS redan idag ett sådant system som tillgodoser många av de grund­läggande behov som SHVS har. Beställarens ambition var att i detta fall att både hitta ett modernt befintligt system och en leverantör med vilken man kunde både vidareutveckla befintliga funktioner men även tillföra nya samt skapa integrationer mot andra system och tredjepartsprodukter.

– "Vårt erbjudande till SHVS innebär en av de största enskilda leveranserna av vårt Acute-system. Tillsammans med SHVS kommer vi dessutom att kunna vidareutveckla vår produkt på ett sätt som gör att vi kan nå nya marknadssegment" säger Ilari Laaksonen, Chef för Vitec Affärsområde Hälsa.

Studenternas Hälsovårdsstiftelse i Finland
Studenternas hälsovårdsstiftelses tjänster omfattar allmän hälsa, mental hälsa och oral hälsa och kan anlitas av alla universitets- och högskolestuderande som har betalat sin medlemsavgift till en studentkår som hör till SHVS:s verksamhetsområde i Finland.

Vitec – Affärsområde Hälsa
Affärsområde Hälsa erbjuder via SaaS ett omfattande patientinformationssystem. Systemet stödjer huvudprocesserna för både hälsovård och sjukvård och har färdiga integrationer till ett dussintal tredjepartsprodukter. Affärssystemet används inom ett flertal hälsovårdssegment i Finland. Förutom grundsystemet erbjuder man även SaaS baserade lösningar för fysioterapeutiska tester samt fysioterapi.

För mer information kontakta
Ilari Laaksonen, Chef för Vitec Affärsområde Hälsa, +358-40-5551827, ilari.laaksonen@acute.fi
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), +46706594939, lars.stenlund@vitecsoftware.com

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande fredag den 28 mars 2014 kl 08:00.

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, banker & försäkringsbolag samt bolag med företagshälsovård online. Bolaget omsätter på årsbasis ca 400 Mkr och har ca 320 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitecsoftware.com   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00


Pressmeddelande - Vitec forordad som leverantor av patientinformationssystem till SHVS i Finland.pdf