English Swedish
Publicerad: 2014-03-24 08:57:28 CET
Formpipe Software AB
Börsmeddelande

Formpipe får order på e-arkiv värd 1 Mkr

Formpipe får order avseende ECM-produkten Long-Term Archive från en svensk myndighet. Affärsvärdet för Formpipe uppskattas till cirka 1 Mkr.

Stockholm, 2014-03-24 08:57 CET --  

– Investeringarna inom e-arkivområdet för offentlig sektor har nu tagit fart och vi bedömer att de kommer att öka ytterligare under 2014 samt att vi har god möjlighet att ta greppet om detta segment, säger Christian Sundin, vd för Formpipe.

Myndigheter, kommuner, landsting, regioner och kommunala bolag behöver IT-stöd för att elektroniskt kunna lagra och återsöka de tusentals handlingar och ärenden som hanteras inom organisationen. I offentlig sektor finns tydliga krav och regler för hur denna information ska sparas och arkiveras för framtiden.

Av det totala affärsvärdet kommer licensintäkten om 0,6 Mkr att intäktsföras under första kvartalet 2014, övriga intäkter periodiseras över avtalsperioden.

För ytterligare information, kontakta:
Christian Sundin, vd och koncernchef för Formpipe, +46 705-67 73 85

_______________________________________________

Informationen är sådan som Formpipe Software AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande Måndagen den 24 mars 2014.

Formpipe utvecklar och levererar ECM-produkter och lösningar för att strukturera information i större företag, myndigheter och organisationer. ECM-produkter hjälper organisationer att fånga, hantera, distribuera och sätta information i ett sammanhang. Bolagets programvaror skapar ökad effektivitet, sänkta kostnader och minskad riskexponering. Formpipe etablerades 2004 och har kontor i Stockholm, Uppsala, Linköping och Köpenhamn. Formpipes aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic, Small Cap.


press_2014_03_24.pdf