English Swedish
Publicerad: 2014-03-14 09:00:00 CET
Doro AB
Börsmeddelande

Doro öppnar butik i Paris och ökar satsningen på direkta försäljningskanaler

Lund, 2014-03-14 09:00 CET --  

Doro tillkännager idag öppnandet av den första Doro-butiken - ett led i en ökad satsning på direkta försäljningskanaler. Butiken ligger i Paris, Frankrike, och kommer att erbjuda kunderna Doros hela produkt- och serviceutbud.

Samtidigt som Doro i år firar sitt 40-årsjubileum fortsätter bolaget sin strategi att utveckla varumärket och komma närmare slutanvändarna genom öppnandet av butiken i Paris. Doros verksamhet utvecklas alltmer från att sälja endast produkter till att erbjuda målgruppen en komplett upplevelse som även innefattar tjänster. En fysisk butik fyller därmed en viktig funktion i att kunna leverera den upplevelsen. Butiken kommer att ha Doros hela sortiment - som smarta enheter, mobiltelefoner och telecare-lösningar - vilket gör det möjligt för slutanvändaren att utforska funktioner, få experthjälp och köpa till premiumtjänster.

"I år kommer vi att växla upp vår satsning inom direktförsäljning. Å ena sidan ser vi att konsumtionen bland seniorer växer inom denna kanal, men det är också ett mycket bra sätt att göra hela vårt erbjudande lättillgängligt för vår målgrupp och för de som vill köpa och ge bort i present. Att vara i nära kontakt med våra slutanvändare bidrar dessutom till att vi får ännu bättre inblick i deras behov och därmed kan utveckla och förbättra våra produkter ", säger Jérôme Arnaud, Doros VD och koncernchef.

Butiken i Paris kommer att följas av en stegvis lansering av Doros egen e-handel, med planerad lansering på flera viktiga marknader under 2014.






För mer information, vänligen kontakta
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05



Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2013 omsatte Doro 1 142,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com.


20140313 Doro Store Paris IR Swe.FINAL.pdf