English Swedish
Publicerad: 2014-03-06 08:30:00 CET
Anoto Group AB
Börsmeddelande

Anotos digitala skrivteknologi når framgång genom Nursing Technology Fund

Flera NHS truster kommer installera digital skrivteknik vilket frigör tid för vård av patienter

Lund, Sverige den 6 mars 2014 - Anoto, den ledande leverantören av digital skrivteknik, meddelade idag att en majoritet av de anbud som lämnats in har beviljats vad avser den första omgången av Nursing Technology Fund i England. 

Nursing Technology Fund som offentliggjordes av premiärminister David Cameron i oktober 2012 hjälper NHS truster i England att införskaffa ny teknik som gör det möjligt för sjuksköterskor med nära patientkontakt att ägna mer tid åt vård av patienter.

De initiala 30% av totalt 100 MGBP har nu allokerats i en första omgång  i vilken NHS truster beviljats medel för att investera i teknologi, bl a i Anotos digitala skrivteknik såväl som andra alternativ vilka man tror kommer att förbättra effektiviteten för vårdpersonal. Anotos digitala skrivteknik frigör tid och gör det möjligt för sjuksköterskor, barnmorskor och annan vårdpersonal att spendera mer tid på vård och patientkontakt samt minskar den administrativa bördan eftersom patientformulär digitaliseras allt eftersom de fylls i, något som eliminerar behovet av återinmatning, inläsning och annat dubbelarbete.

”Framgången för digital skrivteknik i samband med Nursing Technology Funds beviljande av medel är ett stort erkännande för en lösning som levererat betydande effektivitetsvinster utan att addera komplexitet i arbetsflöden för våra användare, ” säger Stein Revelsby, CEO för Anoto Group. ”Alla avancerade teknologier, såsom digital penna, ska vara intuitiva och lätta att använda. Under de senaste sju åren har ett antal NHS truster investerat i digital skrivteknik i syfte att förbättra effektiviteten och för att frigöra tid för vård av patienter.

Nursing Technology Fund och medel tillgängliga för projekt innehållande digitalt skrivande kommer nu göra det möjligt för Anoto att utvidga sin användarbas inom NHS och vi har förväntningar på ytterligare nya kontrakt i samband med nästa allokering av medel från Nursing Technology Fund. Detta kommer få en positiv effekt på Anotos verksamhet från och med det första kvartalet 2014.”

"Anotos unika teknologi är nu en mycket erkänd och beprövad teknik som levererar stora kostnadsbesparingar och vårdförmåner för tidiga användare inom NHS och som nu lockar allt fler vårdenheter att införa och använda digital skrivteknik. Med små förändringar av befintliga processer har sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal möjlighet att digitalisera, spara och dela patientdata medan de skriver. Detta minskar avsevärt den administrativa bördan, vilket frigör tid för vård ", säger Dennis Ladd, chef för Products and Technology på Anoto.

Ytterligare information om Nursing Technology Fund återfinns på NHS Englands webbsite på: http://www.england.nhs.uk/2014/03/04/ntf-investment/

 

För ytterligare information

Stein Revelsby
CEO Anoto Group
+46 733 45 12 05

Anoto Group AB (publ.)
org. nr. 556532-3929

Box 4106
SE-227 22 Lund
Tel.: +46 46 540 12 00
www.anoto.com

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som bolaget ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 6 mars kl. 08:30.

 

Om Anoto Group

Anoto group är världsledande inom lösningar för digitalt skrivande vilket möjliggör snabb och pålitlig överföring av handskriven text till digital form. Anoto verkar genom ett globalt partnernätverk som fokuserar på användarvänliga lösningar för effektiv insamling, överföring och lagring av data inom olika affärsområden som till exempel hälso- och sjukvård, bank och finans, transport och logistik, samt utbildning. Anoto Group har ca 110 anställda och har sitt huvudkontor i Lund. Bolaget har även kontor i Guildford, Basingstoke samt Wetherby (Storbritannien), Amsterdam, Boston Boston (USA) och Tokyo (Japan). Anoto Group AB:s aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm Small Cap-lista under tickern ANOT. För mer information: www.anoto.com.


PR_Anoto_Nursing TechFund_Swe_140306.pdf