English Estonian
Avaldatud: 2014-02-27 09:54:55 CET
Nordecon
Börsiteade

Jõustunud arbitraažikohtu otsus

Tallinn, Eesti, 2014-02-27 09:54 CET -- Nordecon AS esitas 2012. aasta juulis Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja arbitraažikohtule hagi Eesti Meremuuseumi vastu seoses riigihanke tulemusena sõlmitud Tallinna Lennusadamas paikneva eksponaadihoone rekonstrueerimise ehituslepingust tekkinud võlgnevuse ja viiviste nõuetes. Vaidlusaluste nõuete summa oli ligikaudu 2,4 miljonit eurot. Nimetatud summas nõuded kajastusid Nordecon AS-i finantsaruannetes 31. detsembri 2013. a seisuga.

26. veebruaril 2014. a tegi arbitraažikohus otsuse hagi osaliselt Nordecon AS kasuks rahuldada. Otsuse kohaselt tuleb Nordecon AS-le tasuda põhinõue koos viiviste ja kohtukuludega kokku summas 1,54 miljonit eurot. Tasutava summa ja finantsaruannetes kajastatud nõude erinevus 0,86 miljonit eurot kajastatakse täiendava kahjumina Nordecon AS-i 2013. aasta majandustulemuses.

Nordecon AS ja Eesti Meremuuseumi vahel sõlmitud ehituslepingu kohaselt oli vaidluste lahendamise kohaks nimetatud arbitraažikohus ning selle tehtud otsus lõplik. Nordecon AS kasutab õiguslikke vahendeid kontrollimaks tehtud kohtuotsuse vastavust kehtivatele seadustele ja muudele alusdokumentidele ning otsustab võimaliku edasise tegutsemise kontrollitulemuste alusel.

 

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted täna Eestis, Ukrainas ja Soomes. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 10 tütarettevõtte. Kontserni 2013. aasta auditeerimata konsolideeritud müügitulu oli 174 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd üle 700 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas.

         Raimo Talviste
         Nordecon AS
         Finants- ja investorsuhete juht
         Tel: +372 615 4445
         Email: raimo.talviste@nordecon.com
         www.nordecon.com