English Swedish
Publicerad: 2014-02-25 08:00:00 CET
Doro AB
Börsmeddelande

Doro lanserar fyra nya mobiltelefoner på Mobile World Congress i Barcelona

Doro utökar sitt produkterbjudande inom mobiltelefoner med tre nya traditionella mobiltelefoner samt en ny modell riktad speciellt till Care-segmentet. Dessa fyra nya enheter lanseras vid den pågående Mobile World Congress-mässan i Barcelona.

Lund, 2014-02-25 08:00 CET --  

De tre nya mobiltelefonerna är Doro Liberto® 650 – bolagets första fullt internetanslutna traditionella mobiltelefon, Doro PhoneEasy® 613 – en elegant vikbar kameratelefon samt Doro PhoneEasy® 508 – en design med välfördelad konvex knappsats.

”Vi är pionjärer inom utvecklingen av nästa generations smartphones för seniorer. Ändå har ännu marknaden för de traditionella mobiltelefonerna betydande potential och vi har vidareutvecklat och förbättrat vårt erbjudande av dessa modeller, vilket ger nya möjligheter för vårt nätverk av återförsäljare, distributörer och operatörer”, säger Jérôme Arnaud, VD och koncernchef på Doro i en kommentar.

Den nya modell som läggs till Doros Care-portfölj är Doro Secure® 580 med dubbla SIM-kort – en enhet som möjliggör samtidigt leverans av Telecare-tjänster och telefoni. Modellen fungerar på både GSM- och 3G-nät för bättre täckning.

”Vi utvecklar vårt Care-erbjudande för att hjälpa seniorer att möta deras behov av ökad personlig trygghet och säkerhet genom innovativa mobila teknologier, och vi kommer att fortsätta utnyttja vårt växande ekosystem av hårdvara och mjukvarupartners”, fortsätter Jérôme Arnaud.

Under den pågående mässan i Barcelona meddelade även Doro att bolaget snart kommer att utöka sitt utbud av smartphones genom den ännu ej avtäckta Doro Liberto® 820 – bolagets tredje smartphone.


För mer information, vänligen kontakta
Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05


Om Doro
Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2013 omsatte Doro 1 142,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com.


Doro prod Barcelona_SWE.pdf