English Estonian
Avaldatud: 2013-10-03 15:30:00 CEST
Nasdaq Tallinn
Börsiteade

Komisjoni otsus Arco Vara suhtes

Tallinn, Eesti, 2013-10-03 15:30 CEST --  

NASDAQ OMX Tallinna börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon (edaspidi: Komisjon) otsustas 3. oktoobril 2013. a. määrata Arco Vara AS-ile Börsi reglemendi osa „Nõuded Emitentidele“ (edaspidi „NE“) punktide 1.2.1, 3.2.1, 3.2.2, 7.6, 7.7.2 ja 2.4.1 rikkumise eest leppetrahvi summas 2 000 eurot.

 

Taust:

NE punkti 1.2.1 kohaselt on Emitent kohustatud tagama NE nõuetes sätestatud teabe avalikustamise NE nõuetes sätestatud korras ja tähtaegadel.

NE punkti 3.2.1 kohaselt on Emitent kohustatud viivitamatult avalikustama teabe kõikide muudatuste kohta Emitendi juhatuse, nõukogu, prokuristide, auditikomitee liikmete või audiitorite hulgas.

NE punkti 3.2.2 kohaselt kui Emitendi juhatuse või nõukogu liikmeks valitakse või määratakse uus isik, on Emitent kohustatud avalikustama nimetatud isiku viimase kolme aasta ametikäigu lühikirjelduse, kuuluvuse äriühingute juhtorganitesse ning teabe nimetatud isikule kuuluvate Emitendi hääleõigusega aktsiate arvu kohta. Hääleõiguse arvestamisel lähtutakse väärtpaberituru seaduses sätestatust.

NE punkti 7.6 kohaselt on Emitent, välja arvatud krediidi- või finantseerimisasutustest Emitent nende võlakirjaemissioonide suhtes, mis on käsitletavad Emitendi igapäevase majandustegevusena, kohustatud avalikustama teabe kavandatava võlakirjaemissiooni kohta. Avalikustatav teave peab sisaldama vähemalt järgmisi andmeid: emiteeritavate võlakirjade arv, nimiväärtus, lunastamise tähtaeg ja intressimäär; võlakirjadest tulenevate kohustuste täitmise tagamiseks antud tagatised ja garantiid; märkimistingimused ja võlakirjade emissioonihind.

NE punkti 7.7.2 kohaselt on Emitent kohustatud pärast märkimise lõppu viivitamatult avalikustama andmed märgitud väärtpaberite arvu kohta.

NE punkti 2.4.1 kohaselt loetakse informatsioon nõuetekohaselt avalikustatuks, kui see on avalikustatud börsiteatena Börsi infosüsteemi kaudu.

 

Arco Vara AS avaldas 30. aprillil 2012. a., 30. juulil 2012. a. ja 5. augustil 2013. a. börsiteated, milles avalikustas teabe uute nõukogu liikmete (Toomas Tool ja Stefan David Balkin; Rain Lõhmus ja Arvo Nõges; Allar Niinepuu) valimise kohta, kuid jättis avalikustamata valitud uute nõukogu liikmete viimase kolme aasta ametikäigu lühikirjeldused, kuuluvuse äriühingute juhtorganitesse ning teabe nimetatud isikutele kuuluvate Emitendi hääleõigusega aktsiate arvu kohta.

Arco Vara AS emiteeris 21. augustil 2013. a. võlakirju kogunimiväärtusega 750 000 eurot, kuid jättis eelnevalt avalikustamata teabe kavandatava võlakirjaemissiooni kohta ning pärast märkimise lõppu andmed märgitud väärtpaberite arvu kohta. Viimatinimetatud teave avalikustati alles pärast Börsi järelepärimist.

 

NASDAQ OMX
Baltic Market
Market Services
+372 640 8800

www.nasdaqomxbaltic.com