English Finnish
Julkaistu: 2013-09-09 07:25:00 CEST
PKC Group Oy
Pörssitiedote

PKC ON ALLEKIRJOITTANUT STRATEGISEN YHTEISTYÖSOPIMUKSEN SINOTRUK:IN KANSSA

PKC Group Oyj          Pörssitiedote                9.9.2013       klo 8.25

 

PKC ON ALLEKIRJOITTANUT STRATEGISEN YHTEISTYÖSOPIMUKSEN SINOTRUK:IN KANSSA

 

PKC Group (”PKC”) on tänään allekirjoittanut puitesopimuksen strategisesta yhteistyöstä China National Heavy Duty Truck Group Company Limited:in (“SINOTRUK”) kanssa.

 

SINOTRUK, perustettu 1956 Jinanissa, Kiinassa, suunnittelee, kehittää, valmistaa ja myy monenlaisia raskaita kuorma-autoja, erityisajoneuvoja, busseja, jälkikustomoituja ajoneuvoja, moottoreita sekä niiden asennussarjoja, osia ja erityisrunkoja. SINOTRUK:in vuosittaiset valmistusvolyymit yltävät jopa 195 000 kuorma-autoon ja 200 000 moottoriin. SINOTRUK nauttii selvästä edusta teknologiassa ja markkinaosuudessa Kiinan raskaassa kuorma-autoteollisuudessa ja myy tuotteita yli 90 maahan. Nykyään SINOTRUK on yksi Kiinan suurimmista raskaiden kuorma-autojen valmistajista ja on tehnyt merkittävän panostuksen Kiinan raskaan kuorma-autoteollisuuden kehittämiseen ja kansallisen talouden kasvuun.

 

Esisopimuksen perusteella PKC ja SINOTRUK haluavat tutkia joitain yhteistyövaihtoehtoja liittyen johdinsarjojen valmistukseen, mukaan lukien erikseen neuvoteltavat yhteisyrityksen perustaminen Kiinaan ja pitkäaikaisen toimitussopimuksen solmiminen. Yhteisyritys valmistaisi johdinsarjoja SINOTRUK:ille ja mahdollisesti myös muille asiakkaille Kiinassa ja ulkomailla.

 

TOIMITUSJOHTAJA MATTI HYYTIÄINEN:

 

“Olemme tyytyväisiä saamastamme erityislaatuisesta mahdollisuudesta aloittaa strateginen yhteistyö SINOTRUK:in kanssa, mikä muodostaa merkittävän edistysaskeleen PKC:n strategiassa valloittaa Kiinan markkinat. Kiina on maailman suurin hyötyajoneuvomarkkina ja PKC on asettanut liiketoiminnan laajentamisen Kinassa ja muualla Aasiassa yhdeksi konsernin strategisista päätavoitteista. PKC on globaali teknologiajohtaja ja johtava johdinsarjavalmistaja kuorma-autoteollisuudessa ja uskon, että strateginen yhteistyö SINOTRUK:in kanssa tarjoaa merkittäviä hyötyjä molemmille osapuolille ja luo erinomaisen mahdollisuuden omistaja-arvon kasvattamiseen”, toteaa toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen.

 

MA CHUNJI, SINOTRUK:IN HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA:

 

“Olemme tyytyväisiä PKC:n kanssa allekirjoitettuun strategisen yhteistyön puitesopimukseen, jonka puitteissa tutkimme yhteistyötä huippuluokan johdinsarjojen valmistuksessa SINOTRUK:in omiin kuorma-automalleihin ja mahdollisesti myös muille asiakkaille Kiinassa ja ulkomailla.”

 

 

 

PKC GROUP OYJ

 

Hallitus

 

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

 

Lisätietoja antaa:

toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group Oyj, 0400 710 968 (klo 10.00–12.00)

 

 

JAKELU

NASDAQ OMX

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

 

 

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 928,2 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.