English Estonian
Avaldatud: 2013-08-13 14:00:01 CEST
Nasdaq Tallinn
Pressiteade

Balti alternatiivturule lisandub uus ettevõte

Tallinn/Riia/Vilnius, Balti börsid, 13. august 2013.

21. augustil alustatakse NASDAQ OMX Balti alternatiivturul First North kauplemist Baltic Telekom AS-i aktsiatega (kauplemistähis: BTE1R).

Baltic Telekom on 2013. aasta veebruaris asutatud valdusettevõte, mille põhitegevus on Läti telekommunikatsioonifirma Telekom Baltija AS-i aktsiakapitali haldamine. Telekom Baltija on tegutsenud Läti turul 13 aastat kaubamärgi Triatel all, tegeledes peamiselt mobiilsete ja juhtmevabade andmeedastusteenuste müügiga. Baltic Telekom omab 19,5% Telekom Baltija AS-i aktsiatest.

„Meil on hea meel, et Baltic Telekom otsustas liituda Balti alternatiivturuga First North. Oma aktsiate kauplemisele toomine First Northile loob Baltic Telekomile põhinimekirjas noteeritud ettevõtetega sarnased eelised – ettevõte on nähtavam ja tal on võimalik kergemini kapitali kaasata, - samas kui nõuded alternatiivturu ettevõtetele on oluliselt leebemad,“ ütles NASDAQ OMX Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne.

„Meie börsiletuleku peamine eesmärk on suurendada oma kaubamärgi tuntust klientide ja potentsiaalsete investorite hulgas, motiveerides seeläbi investoreid enam huvi tundma Läti telekommunikatsioonisektori vastu ja sellesse ka investeerima,“ ütles Baltic Telekom AS-i juhatuse liige Gene Zolotarev.

Baltic Telekomi nõustaja alternatiivturul on väärtpaberitehingute konsultatsiooniga tegelev ettevõte Ardente SIA.


Balti alternatiivturg First North

First North on börsi poolt opereeritav reguleerimata turg, mis sobib erineva suurusega ettevõtetele, alates väikestest, noortest või kasvuettevõtetest kuni suurettevõteteni. First Northil on avaliku ettevõtte eelised ühendatud lihtsusega ja see on sageli esimene samm põhituru suunas. Regulatiivsed nõuded on leebemad kui reguleeritud turul, seetõttu on investeeringutega First Northil seotud kõrgem risk, aga ka suurem teenimisvõimalus.

Märkus: NASDAQ OMX Balti alternatiivturg First North hõlmab NASDAQ OMX Tallinna, NASDAQ OMX Riia ja NASDAQ OMX Vilniuse First North turge.


NASDAQ OMX Group

Elektroonilise kauplemise teerajaja NASDAQ OMX Group, Inc. arendab ja pakub tehnoloogiaid, mis katavad väärtpaberitehingu elutsükli täies ulatuses – riskihaldusest kuni järelevalve ja arveldusteni. USAs ja Euroopas omab ja opereerib NASDAQ OMX Group 26 turgu, 3 arvelduskoda ja 5 väärtpaberite keskdepositooriumi. NASDAQ OMX Group’i tehnoloogilised süsteemid on kasutusel enam kui 70 kauplemiskohas, mis asuvad 50 riigis, ja nende vahendusel teostatakse iga kümnes väärtpaberitehing maailmas.


 

Lisainfo:
Ott Raidla
NASDAQ OMX Tallinn
Kommunikatsiooni- ja turundusjuht
+372 640 8862
+372 5552 4824
ott.raidla@nasdaqomx.com