English Estonian
Avaldatud: 2013-06-10 16:00:25 CEST
Arco Vara
Börsiteade

Tivoli Arenduse kinnistute teine enampakkumine õnnestus

10.06.2013 toimus Tivoli Arendus OÜ kinnistute kordusenampakkumine. Selle tulemusel omandas International Invest Project OÜ kinnistud alghinnaga 7,8 mln eurot. Kinnistute müügiga rahuldas Tivoli Arendus võlanõuded Kylemore International Invest Corp (edaspidi "Kylemore") ees.

Kinnistute müügiga kustus Arco Investeeringute AS-i nõue Tivoli Arenduse suhtes (nõue kontsernis varasemalt nulli hinnatud) ning samas lakkas olemast Arco Vara kohustus tagada Tivoli Arenduse laene Kylemore ees. Arco Vara käenduse lõppemisel on oluline mõju kontserni II kvartali majandustulemusele, kuna Arco Vara kustutab eelnevalt moodustatud eraldise bilansist summas 1 mln eurot ning tekib erakordne tulu samas summas.

Tivoli Arenduse osalus jaguneb võrdselt Arco Investeeringute AS-i ja International Invest Project OÜ vahel.

Arco Vara juhataja Tarmo Silla kommentaar:

„Mul on hea meel teavitada, et vaatamata asjaolule, et Tivoli kinnistute müügist laekuv tulu oli väiksem kui Tivoli Arenduse võlg Kylemore ees, õnnestus Arco Varal saavutada võlausaldajaga kompromiss, mille tulemusel lakkab olemast Arco Vara käendus võlausaldaja ees ning ei jää üles nõudeid Arco Vara suhtes.

31.01.2013 toimunud veebipõhisel seminaril andsime teada, et kontsernil on 3 olulist lahendamist vajavat probleemi. Tänaseks oleme stabiliseerinud kaks probleemi kolmest - nii olukorra Bulgaarias (vt.ka börsiteadet http://bit.ly/10UwSKP) kui käesolevaks hetkeks olukorra Tivoli Arenduses. Samas jätkame aktiivset tööd kolmandale, Ahtri tn 3 kinnistuga seotud, probleemile lahenduse otsimisega.

Eeltoodust minevikuprobleemidest on tänaseks prioriteetsemaks muutunud arendustegevuse taaskäivitamine Eestis ja Bulgaarias. Lätis Bišumuiža-1 korterite lõpuniehitus juba käib. Arco Vara peab hakkama teenima reaalset raha tootmise ja toodete müügiga.“

 

Egert Paulberg
Finantskontroller
Arco Vara AS
Tel: +372 614 4503
egert.paulberg@arcovara.ee