English Estonian
Avaldatud: 2013-05-20 08:00:02 CEST
PRFoods
Börsiteade

PRF: Premia Foods investeeris jäätisetootmisesse 750 000 eurot.

Tallinn, Eesti, 2013-05-20 08:00 CEST --  

Baltikumi jäätiseturu liider Premia Foods investeeris 750 tuhat eurot oma Tallinnas asuva jäätisetehase seadmete moderniseerimiseks ning tootmisefektiivsuse tõstmiseks.

Investeeringu käigus osteti Tallinnas asuvasse tehasesse uus pulgajäätiste tootmisliin Tetra Pakilt, mis võimaldab tõsta tootmiskiirust tunnis 50% võrra, lisaks sellele võimaldab uus liin kokku hoida tööjõu- ja energiakulu ning annab võimaluse tooteinnovatsiooniks.

Täiendavalt investeeris Premia ka uudsesse koonusjäätiste pakkemasinasse, mis võimaldab tõsta Eesti jäätiseturu liidrite- Eriti Rammusa kaubamärgi all turustavate koonuste pakkimiskiiruse võrreldes vana pakkemasinaga kuni kahekordseks. See tähendab ka koonusjäätiste liinil suurenevat tootmismahtu ning efektiivsemat tootmist.

„Premia edu alusteks jäätiseturul on olnud pidev innovatsioon ning tootmisefektiivsuse kasv. Premia tugevuseks on meie hinnalised kaubamärgid, mis on taganud meile liidrikoha Baltikumi ja Eesti jäätiseturgudel. Oma positsiooni tugevdamiseks ning jätkusuutliku arengu tagamiseks olid need investeeringud väga vajalikud ning annavad meile muuhulgas võimaluse rõõmustada uudsete toodetega peatselt kõiki jäätisesõpru meie sihtturgudel,“ ütles Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask.  

AS Premia Foods on toiduettevõte, mis tegutseb kuuel turul ja mis on noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil alates 2010. aasta 5. maist. Täna on ettevõttest, mis tegutseb nii Balti riikides, Venemaal kui ka Soomes ja Rootsis, saanud kõigil turgudel juhtiv toidufirma, mida tuntakse eelkõige tema kõrgelt hinnatud kaubamärkide kaudu jäätiseturul, jahutatud kalatoodete ning külmutatud kaupade turgudel. Premia Foodsi peamised kaubamärgid on Premia, Eriti Rammus, Heimon Gourmet, Väike Tom, Sahharnõi Rozhok, Etalon, Baltiiskoje, Klasika, Maahärra, Viking, Natali, Bueno!, jt. Ettevõtte käive oli 2012.aastal 86 miljonit eurot ning see annab tööd ligikaudu 750-le inimesele kuues riigis.

         Lisainfo:
         Katre Kõvask
         Premia Foods
         Juhatuse esimees
         T:6 033 800
         katre.kovask@premia.ee
         www.premiafoods.eu