English Estonian
Avaldatud: 2013-04-25 17:52:17 CEST
Pro Kapital Grupp
Börsiteade

KUNI 1 400 000 AS-i PRO KAPITAL GRUPP UUE AKTSIA PAKKUMINE

JUHISED INVESTORITELE JA TINGIMUSED

Tallinn, 2013-04-25 17:52 CEST -- Aktsionäride 5. aprilli 2013. Aasta üldkoosoleku otsuse (edaspidi: aktsionäride otsus) alusel pakub AS Pro Kapital Grupp (edaspidi: aktsiaselts) märkimiseks kuni 1 400 000 uut aktsiaseltsi aktsiat nimiväärtusega 0,2 eurot aktsia kohta (edaspidi: uued aktsiad). Uusi aktsiaid saab märkida vastavalt käesolevatele juhistele (edaspidi: juhised), sealhulgas kõigile siin sätestatud tingimustele.

Uusi aktsiaid pakutakse märkimiseks järgmistel tingimustel:

1. Aktsiaselts pakub uusi aktsiaid märkimiseks:

          1.1. väljaspool Ameerika Ühendriike vastavalt Ameerika Ühendriikide 1933. aasta väärtpaberiseaduse (koos selle muudatustega, edaspidi: väärtpaberiseadus) määrusele S ning Ameerika Ühendriikides kutselistele institutsionaalsetele ostjatele, nagu neid on määratletud väärtpaberiseaduse reeglis 144A ning vastavalt nimetatud reeglile; ning
          1.2. vastavalt Eesti väärtpaberituru seaduses ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 4. novembri 2003. aasta direktiivis 2003/71/EÜ väärtpaberite üldsusele pakkumisel või kauplemisele lubamisel avaldatava prospekti ja direktiivi 2001/34/EÜ muutmise kohta (koos selle muudatustega) sätestatud eranditele väärtpaberite avalikule pakkumisele kehtestatud nõuetest; ning
          1.3. isikutele, kelle kaasamine uute aktsiate emiteerimisse ei nõua täiendavat registreerimist, prospekti ega muude meetmete võtmist lisaks neile, mis tuleb võtta Eesti seaduste kohaselt ning mille aktsiaselts on võtnud.

           Kõiki isikuid, kellele aktsiaselts käesoleva dokumendi (sh selle punktide 1.1 ja 1.3) alusel uusi aktsiaid pakub, nimetatakse edaspidi investorid.

2. Igal investoril on õigus märkida vähemalt 55 556 uut aktsiat.

3. Investori poolt iga uue aktsia eest makstav märkimishind (edaspidi: märkimishind) on 1,80 eurot.

4. Märkimisperiood, mille jooksul investoritel on õigus uusi aktsiaid märkida, kestab 26. aprillist 10. maini 2013 (kaasa arvatud) (edaspidi: märkimisperiood).

5. Kõik investorid võivad uusi aktsiaid märkida, esitades investori Eesti väärtpaberite keskregistris („EVK“) avatud väärtpaberikonto haldurile käesolevas punktis 5 kirjeldatud ostukorralduse (edaspidi: ostukorraldus), tingimusel, et:
          5.1.1.ostukorralduse esitamisel annab investor AS-ile LHV Pank tagasivõtmatu ja tingimusteta volituse ostukorralduse muutmiseks:
                   5.1.1.1.vähendades seal nimetatud väärtpaberite arvu; ja/või
                   5.1.1.2.pikendades tehingu väärtuspäeva kuni 30 päeva võrra;
          5.1.2.investori vastava väärtpaberikonto haldur aktsepteerib investori sellise volituse andmist.
 5.2.Ostukorraldus tuleb EVK-le edastada märkimisperioodi jooksul.
 5.3.Ostukorralduses peavad sisalduma järgmised andmed:

Konto omanik:                   investori nimi
Konto:                                investori konto number
Kontohaldur:                      investori kontohalduri nimi
Väärtpaber:                        Pro Kapital Grupi aktsia täiendav 7
ISIN kood:                          EE3800046676
Väärtpaberite arv:              nende uute aktsiate arv, mida investor soovib märkida
Hind (aktsia kohta):           1,80 eurot
Tehingusumma:                nende uute aktsiate arv, mida investor soovib märkida, korrutatuna 1,80-ga
Tehingu vastaspool:          AS Pro Kapital Grupp
Tehingu vastaspoole
väärpaberikonto:                99101700074
Tehingu vastaspoole
kontohaldur:                       LHV Pank AS
Tehingu väärtuspäev:        15. mai 2013
Tehingu liik:                        „ost“
Arveldusmeetod:                „väärtpaberiülekanne makse vastu“

6. Kõik investorid võivad uusi aktsiaid märkida ka märkimisavalduse esitamise teel.

         6.1.Uute aktsiate märkimiseks peab investor:
                  6.1.1.edastama aktsiaseltsile märkimisavalduse (edaspidi: märkimisavaldus); ning
                  6.1.2.maksma tema poolt märgitavate uute aktsiate eest tasumisele kuuluva märkimishinna järgmisele aktsiaseltsi arvelduskontole: IBAN: EE727700771000914548, BIC: LHVBEE22; avatud AS-is LHV Pank, mille aadress on Tartu mnt 2, 10145 Tallinn, Eesti, kusjuures märkimisavaldus peab aktsiaseltsini jõudma ja märkimishind peab aktsiaseltsi arvelduskontole laekuma märkimisperioodi jooksul;
         6.2.märkimishind tuleb üle kanda vastava investori arvelduskontolt;
         6.3.märkimisavaldus peab vastama järgmistele nõuetele:
                  6.3.1.see peab olema vormistatud kirjalikult ja tuleb edastada aktsiaseltsi juhatusele (AS-ile Pro Kapital Grupp aadressil Põhja pst 21, Tallinn, 10414, Eesti);
                  6.3.2.sellele peavad olema lisatud dokumendid, mis tõendavad investori isikut ja allakirjutanud isiku allkirjaõigsust (välisriigi ametiisiku poolt väljastatud iga dokument peab olema kas legaliseeritud või kinnitatud dokumenditunnistuse apostille’iga ning sellele tuleb lisada notariaalselt kinnitatud tõlge inglise või eesti keelde.);
                  6.3.3.selles peavad sisalduma järgmised andmed:
                               6.3.3.1.investori nimi;
                               6.3.3.2.investori EVK-s avatud väärtpaberikonto number;
                               6.3.3.3.investori poolt märgitavate uute aktsiate arv;
                               6.3.3.4.kinnitus selle kohta, et investoril on õigus uusi aktsiaid märkida käesolevates juhistes sätestatud tingimuste kohaselt ning et investor on nõus kõigi käesolevates juhistes sätestatud tingimustega.

7. Eestis, Lätis ja Leedus ning väljapool nimetatud riike tegutsevad investorid, keda loetakse Eesti, Läti või Leedu seaduste alusel kutseliseks investoriks, võivad võtta ühendust ka AS-iga LHV Pank, et märkida uusi aktsiaid vastavalt AS-i LHV Pank poolt antavatele juhistele.

8. Uusi aktsiaid märkides teeb iga märkija järgmist:
        8.1.kinnitab aktsiaseltsile, et ta on investor;
        8.2.nõustub kõigi käesolevates juhistes sätestatud tingimustega.

9.Iga uute aktsiate märkimine on tagasivõtmatu ja tingimusteta.

10. Uute aktsiate märkimine ei anna investorile õigust nõuda endale uute aktsiate emiteerimist. Selle, kuidas täpselt uusi aktsiaid investoritele jaotatakse, määrab aktsiaselts oma äranägemise kohaselt ja vastavalt aktsionäride otsusele.

11. Kui keegi on märkinud uusi aktsiaid käesolevas dokumendis sätestatud tingimusi rikkudes ning kui aktsiaselts jaotab nimetatud isikule uusi aktsiaid, ei ole isikul õigust rikkumise tõttu oma märkimistaotlust tühistada ega sellest taganeda.

12. Kui märkimisperioodi jooksul ei märgita kõiki uusi aktsiaid, on aktsiaseltsil õigus 15 päeva jooksul pärast märkimisperioodi lõppu pikendada märkimisperioodi kuni 10 tööpäeva võrra.

13. Uute aktsiate märkimisel loetakse, et investor on nõustunud kõigi käesolevates juhistes sätestatud tingimustega.

14. 13. mail 2013 või nimetatud kuupäeva paiku (kuid mitte hiljem kui 15 päeva pärast märkimisperioodi lõppu) otsustab nõukogu uute aktsiate jaotamise investoritele ja/või tühistab märkimata jäänud või ülemärgitud uued aktsiad.

15. Kui investor on maksnud märkimishinna uute aktsiate eest, mida talle ei emiteerita, tagastab aktsiaselts vastava märkimishinna sellele investorile kolme tööpäeva jooksul pärast, seda kui aktsiaselts on otsustanud uute aktsiate jaotamise või tühistanud kõik uued aktsiad.

16. Kui NASDAQ OMX Tallinn AS otsustab võtta uued aktsiad kauplemisele, loodetakse alustada uute aktsiatega NASDAQ OMX Tallinn AS-i poolt korraldataval reguleeritud turul (lisanimekirjas) kauplemist 17. mail 2013 või sellele lähedasel kuupäeval.

OLULISED KUUPÄEVAD:

26. aprill 2013                               märkimisperiood algab

10. mai 2013                                 märkimisperiood lõpeb

13. mai 2013
(või sellele lähedane kuupäev)     nõukogu otsustab uute aktsiate jaotamise ning vajadusel märkimata jäänud või ülemärgitud uute   aktsiate tühistamise

15. mai 2013
(või sellele lähedane kuupäev)     uued aktsiad kantakse investorite väärtpaberikontodele

16. mai 2013
(või sellele lähedane kuupäev)     uued aktsiat võetakse NASDAQ OMX Tallinn AS-i poolt korraldataval reguleeritud turul (lisanimekirjas) kauplemisele

 

         Iveta Vanaga
         Investorsuhete juht
         Mobiil: +37129239064
         E-mail: iveta@prokapital.lv