English Estonian
Avaldatud: 2013-03-07 15:00:00 CET
PRFoods
Muutused nõukogus/juhatuses/audiitorites

PRF: Alates 15.05.2013 jätkab AS-i Premia Foods juhatuse esimehena senine juhatuse liige Katre Kõvask

Tallinn, Eesti, 2013-03-07 15:00 CET --  

AS-i Premia Foods (edaspidi Premia) nõukogu nimetas oma 07.03.3013 otsusega ettevõtte uueks juhatuse esimeheks senise juhatuse liikme ja turundusdirektori Katre Kõvaski, kes asub ametisse 15.05.2013. Ettevõtte senine juhatuse esimees Kuldar Leis kutsutakse juhatusest sama kuupäeva seisuga tagasi ning ta jätkab mai lõpus toimuva aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral Premia nõukogu liikmena.

07.03.2013 võttis Premia nõukogu vastu otsuse senise juhatuse esimehe Kuldar Leisi tagasikutsumise kohta ning senise juhatuse liikme Katre Kõvaski juhatuse esimeheks valimise kohta. Kuldar Leisi volitused juhatuse liikmena lõppevad ja Katre Kõvaski volitused juhatuse esimehena algavad 15.05.2013. Ettevõtte juhatus jätkab kolmeliikmelisena: lisaks Katre Kõvaskile kuulub Premia juhatusse müügidirektor Silver Kaur ning aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral kavatseb nõukogu kinnitada juhatuse liikmeks ja finantsdirektoriks senise nõukogu liikme ja de facto finantsdirektori Erik Haavamäe. 

Premia Foodsi nõukogu esimehe Indrek Kasela sõnul on Premia kohalikul toiduturul täna üks edukamaid ettevõtteid. " Premia käive on kasvanud 25 miljonilt eurolt 2006.aastal 86 miljoni euroni 2012.aastal. Meie eesmärk on Premia positsioonide kindlustamine ja kasumlik kasv kõigil turgudel ja ärisegmentides. Muudatused Premia juhatuses on kindlasti positiivsed uudised. Katre on kogenud juht ning tunneb ettevõtet läbinisti. Koostöö Kuldariga jätkub nüüd Premia nõukogus ning tema kogemused tulevad suureks kasuks ka strateegilisel tasandil ettevõtet juhtides," rääkis Kasela.

Kuldar Leis ütles juhatuses toimuvat muudatust kommenteerides, et Eesti vanimast jäätisetootjast on 7 aastaga saanud suur rahvusvaheline börsil noteeritud toiduainekontsern. „ Seitse aastat Premias on olnud huvitav ja kiire aeg. Arengu jätkamiseks on õige aeg teatepulk edasi anda ning on väga positiivne, et juhatuse esimehe ameti võtab üle minu pikaajaline kolleeg ja meeskonnaliige Katre Kõvask,“ sõnas Leis. "Katre ning kogu ülejäänud Premia juhtkonna professionaalsus ja kogemused toiduäris on kogu meie tegutsemispiirkonnas märkimisväärsed. Minu poolt palju jõudu ja edu Premiale seatud sihtide saavutamisel," ütles Leis ning lisas, et mai lõpus toimuva aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral jääb ka ise ettevõttega seotuks, jätkates nõukogus ettevõtte strateegilist juhtimist.

Mai keskpaigas Premia toiduainekontserni juhtima asuva Katre Kõvaski kinnitusel tegutseb Premia täna kuues riigis ning annab tööd ligikaudu 700-le inimesele, olles turuliider või esimese kahe suurema hulgas kõigis oma ärisegmentides. „Premia suurimad väärtused on ettevõttes töötavad inimesed ja meie kaubamärgid, sellele ning kasumlikule kasvule jääb fookus ka edaspidi," rääkis Kõvask.

Muudatusi omanikeringis Premia juhatuse esimehe vahetus kaasa ei too. Premia aktsiatest kuulub Kuldar Leisile (ning tema kontrolli all olevale äriühingule OÜ Rododendron) 3,37%, millega Kuldar Leis on ka suurim eraisikust Premia Foodsi aktsionär. Katre Kõvaskile (ning tema kontrolli all olevale äriühingule OÜ Footsteps Management) kuulub 1,28%, Silver Kaurile (ning tema kontrolli all olevale äriühingule OÜ Freespirit) 0,94% ja Erik Haavamäele (ning tema kontrolli all olevale äriühingule OÜ Kamakamaka) 0,48% Premia aktsiatest. 62,71% Premia Foodsi aktsiatest kuulub rahvusvahelistele investeerimisfondidele Amber Trust I ja II, KJK Capital, Firebird jt. Suuraktsionäride hulka kuuluvad ka LHV pensionifondid ja Ambient Sound Investments.

Premia Foodsi 2012.a. käive oli 86,4 miljonit eurot, ettevõte annab töö ligikaudu 700 inimesele kuues riigis ja on alates 2010. aastast noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsi põhinimekirjas. Premia Foodsi 2012. aasta käibest moodustasid kala- ja kalatooted 40%, jäätis 32% ja külmkaup 26%. Premia on Eesti jäätiseturul nr 1 40%-lise rahalise turuosaga ja ka Baltikumi turuliider ligikaudu 23%-lise rahalise turuosaga. Soome jahutatud ja pakendatud kalatoodete turul on Premia nr 1-2, ligikaudu 22%-lise turuosaga.

         Lisainfo:
         
         Katre Kõvask
         T:6 033 800
         katre.kovask@premia.ee
         
         Kuldar Leis
         T:6 033 800
         kuldar.leis@premia.ee
         
         Indrek Kasela
         M: 50 64 642
         indrek.kasela@ambertrust.ee