English Lithuanian
Paskelbta: 2012-11-29 13:35:24 CET
Snaige
Tarpinė informacija

Per 9 šių metų mėnesius AB “Snaigė“ uždirbo 6 kartus daugiau pelno

Alytus, Lietuva, 2012-11-29 13:35 CET -- AB „Snaigė“ per 9 šių metų mėnesius pasiekė didesnę kaip 112,8 mln. Lt apyvartą (neaudituotais nepatvirtintais duomenimis) – beveik 21 proc. daugiau nei pernai tokiu pat laikotarpiu. Bendrovė uždirbo 3,2 mln Lt neaudituoto nekonsoliduoto pelno, t. y. beveik 6 kartus daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Bendrovės 9 mėnesių neaudituota nekonsoliduota EBITDA viršijo 9,7 mln. Lt, t. y. 24 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

 Pasak Gedimino Čeikos, šie rezultatai buvo pasiekti sutelkus pardavimus į Rytų rinkas, ypač į Ukrainą, kur pardavimai išaugo net 56 proc., palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. „Šį proveržį lėmė daugelis veiksnių, – teigia G. Čeika. – Pirmiausia – nacionalinė reklaminė kampanija, be to pradėjome dirbti su dviem reikšmingais Ukrainoje buitinės technikos mažmeniniais tinklais bei regioniniu didmenininku".

 Sėkmingai įgyvendinta prekybos ir rinkodaros strategija Ukrainoje ne tik išaugino bendrovės pardavimus, bet ir itin sustiprino „Snaigės“ prekės ženklo pozicijas šioje rinkoje. Dabar AB „Snaigė“ šaldytuvų kategorijoje užima 6,8 proc. Ukrainos rinkos ir yra viena iš pardavimo lyderių.

 „Puikių rezultatų pasiekėme ir Vokietijoje, vienintelėje Vakaruose augančioje rinkoje: per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė į šią šalį eksportavo daugiau apie 20 000 šaldytuvų, – teigė G. Čeika. – Iš dalies šį augimą lėmė prasidėjusi prekyba su nauju klientu „Bomann“ bei aktyvesnė prekyba su „Severin“.

 Sėkmingai bendrovė dirbo ir kitose Europos rinkose. Pavyzdžiui pardavimas į Lenkiją augo 8 proc., į Čekiją 7 proc., į Vengriją – net 9 proc.

 AB „Snaigė“ generalinis direktorius G. Čeika teigiamai vertina 9 mėnesių rezultatus.

„Didžiuojuosi tiek pasiektais rezultatais tiek viso AB „Snaigė“ kolektyvo darbu. Mūsų tikslas – išlaikyti pasiektus pardavimo ir pelningumo rezultatus. Jau dabar esame suplanavę sekančių metų investicijų programas, prekybos ir rinkodaros strategijas. Didžiausią dėmesį skirsime savo vartotojui – pristatysime nemažai naujų gaminių, naujų funkcijų ir savybių.“

         AB „Snaigė“ generalinis direktorius
         Gediminas Čeika
         +370 315 56206


SNG_2012_III_ketv_atskaitomybe_su patvirtinimu.pdf