Julkaistu: 2012-10-23 14:20:21 CEST
Finnair Oyj
Lehdistötiedote

EU-tuomioistuin: Lennon pitkä viivästyminen voi oikeuttaa korvauksiin

EU-tuomioistuin on tänään vahvistanut vuonna 2009 tekemänsä päätöksen, jonka mukaan lentomatkustaja voi tietyin ehdoin saada korvausta, jos lento myöhästyy vähintään kolme tuntia. Päätöksessä todetaan, että oikeutta korvaukseen ei kuitenkaan ole, jos viivästys johtuu olosuhteista, jotka eivät ole lentoyhtiön hallittavissa.

Finnair kunnioittaa Euroopan tuomioistuimen päätöstä ja toimii sen mukaisesti. On hyvä, että epäselvään tilanteeseen on nyt saatu ratkaisu EU-tuomioistuimelta. Finnair käsittelee jatkossakin kaikki asiakaspalautteet viivästys- tai peruutustapauksissa tapauskohtaisesti.

Yli kolmen tunnin viivästykset ovat harvinaisia: tuomioistuimen arvion mukaan mahdollinen korvausvelvollisuus koskee noin 0,15 prosenttia asetuksen piirissä olevien lentoyhtiöiden lennoista.

Finnairin tärkein tavoite on kuljettaa matkustaja turvallisesti ja aikataulun mukaisesti määränpäähänsä. Finnair on onnistunut tässä hyvin. Finnairin täsmällisyyskehitys on ollut erittäin myönteistä, ja viimeisimmän AEA:n (Association of European Airlines) tilaston mukaan Finnair on Euroopan täsmällisin lentoyhtiö.
 

Finnair Oyj
Viestintä

Lisätietoja: Finnair Media Desk, puh. 09 818 4020, comms(at)finnair.com

Finnair: http://www.finnair.com
Kuvapankki: http://gallery.finnair.com
Finnairin blogi: http://blogit.finnair.fi
Finnair Facebookissa: www.facebook.com/finnair
Finnair konsernisivut: www.finnairgroup.com