Swedish
Publicerad: 2012-09-07 07:50:00 CEST
Invuo Technologies AB
Börsmeddelande

Seamless tecknar avtal med EG Retail

Stockholm, 2012-09-07 07:50 CEST --

 

OMX Nasdaq-noterade Seamless har tecknat avtal med EG Retail (EG Sverige AB) – en av Sveriges ledande leverantörer av branschanpassade affärssystem för bland annat detaljhandeln. Genom en uppdatering av EG Retails butiksdatasystem FACKTA POS kan deras kunder nu erbjuda konsumenterna att betala med mobilen via SEQR.

SEQR är Seamless mobila betalningslösning för detalj- och onlinehandeln. Samarbetet med EG Retail innebär att SEQR Mobilbetalning automatiskt ingår i den senaste versionen av FACKTA POS. Detta innebär att handlare som använder EG Retails butiksdatasystem FACKTA POS nu snabbt och enkelt kan erbjuda sina kunder att betala med mobilen genom att uppgradera kassasystemet till den senaste versionen.

– Jag har hört talas om konceptet mobila betalningar till och från i över tio år och kan konstatera att SEQR har den teknik som vår bransch kräver. Lösningen är både användarvänlig och kan rullas ut i butikerna utan att butiken behöver investera i extra, ofta kostsam, utrustning. Dessutom är det för första gången möjligt för våra kunder att sänka sina transaktionskostnader som i vissa fall uppgår till åtskilliga miljoner kronor per år, säger Magnus Moberger, Försäljningschef, EG Retail.

– Vi är mycket glada över att SEQR nu finns tillgängligt i FACKTA POS. Tack vare EG Retails mycket starka position bland Sveriges största modekedjor kommer nu ännu fler användare att uppleva enkelheten, tidsbesparingen och säkerheten med att betala med mobilen, säger Emil Wikström, chef för SEQR på Seamless.

För ytterligare information kontakta:

Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se

Emil Wikström, chef för SEQR, Seamless, tel. 0709-84 55 65, emil.wikstrom@seamless.se

Olivera Andersson, Kommunikationschef, Seamless, tel. 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se

Magnus Moberger, Försäljningschef, EG Retail, tel. 0730-78 78 07, magnus.moberger@egretail.se

Om Seamless

Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i 26 länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM.

www.seamless.se

Om EG Retail

EG är en av Skandinaviens ledande leverantörer av IT-system och har varit verksamt sedan 1977. EG ägs av Nordic Capital och är Microsoft Gold Certified Partner. I Sverige har vi specialiserat oss på att leverera branschanpassade affärssystem till detaljhandeln, energimarknaden samt bygg- och järnhandeln. Totalt har koncernen ca 1 350 anställda och omsatte ca 1,6 miljarder kronor år 2011. Bland sina kunder har EG Retail bl a ledande butikskedjor såsom Retail and Brands, Venue Retail Group, Dressmann, Cubus m.fl.

www.egretail.se

Om SEQR

SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen skanna en QR-kod vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en dekal med en QR-kod vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften.

www.seqr.se – Twitter:@seqrse – facebook.com/seqrse

Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 September 2012, Kl 07.50


Pressmeddelande.EG retail.pdf