English Estonian
Avaldatud: 2012-08-06 08:00:03 CEST
PRFoods
Börsiteade

PRF: AS Premia Foods kasvatas 2.kvartalis turuosa kõigi Balti riikide jäätiseturgudel

Tallinn, Eesti, 2012-08-06 08:00 CEST --  

Uuringufirma AC Nielseni andmetel on AS Premia Foods (Premia) 2012.a. 2.kvartalis võrreldes käesoleva aasta 1.kvartaliga kasvatanud turuosa kõigil Balti jäätiseturgudel alljärgnevalt:

Eestis- rahalise turuosa kasv 4%, rahaline turuosa kokku 43%;

Lätis- rahalise turuosa kasv 2%, rahaline turuosa kokku 15%;

Leedus- rahalise turuosa kasv 3%, rahaline turuosa kokku 16%.

Eestis jätkab Premia jäätiseturu liidrina, edestades lähemat konkurenti rahalise turuosa arvestuses kahekordselt. Lätis on Premia rahalises arvestuses teisel positsioonil ning Leedus on ettevõte samas arvestuses 2-3 positsioonil.

Eestis on jäätiseturu konkurentsitu liider Premia kaubamärk Eriti Rammus, millele kuulub ligikaudu 17%-line rahaline turuosa. Sealjuures on kevadel turule toodud ploomimaitseline Eriti Rammus Eesti turu populaarsuselt teine jäätis 3,3%-lise rahalise turuosaga, jäädes alla vaid 5%-list rahalist turuosa omavale vanillimaitselisele Eriti Rammusale. Leedus on riigi populaarseim jäätisebränd  ka vastavasisulise auhinnaga pärjatud Premia Klasika, mille rahaline turuosa on seal 12%. Lätis on samal kaubamärgil rahaliseks turuosaks 6% ning tegu on Läti turu populaarsuselt kuuenda kaubamärgiga. 

AS Premia Foods on toiduettevõte, mis tegutseb kuuel turul ja mis on noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil alates 2010. aasta 5. maist. Täna on ettevõttest, mis tegutseb nii Balti riikides, Venemaal kui ka Soomes ja Rootsis, saanud kõigil turgudel juhtiv toidufirma, mida tuntakse eelkõige tema kõrgelt hinnatud kaubamärkide kaudu jäätiseturul, jahutatud kalatoodete ning külmutatud kaupade turgudel. Premia Foodsi tuntumad kaubamärgid on Premia, Eriti Rammus, Heimon Gourmet, Väike Tom, Sahharnõi Rozhok, Etalon, Baltiiskoje, Klasika, Maahärra, Viking, Natali, Bueno!, jt. Ettevõte annab tööd rohkem kui 800-le inimesele kuues riigis.

 

         Lisainfo:
         Katre Kõvask
         Premia Foods
         Turundusdirektor, juhatuse liige
         T: 6 033 800
         katre.kovask@premia.ee
         www.premiafoods.eu