English Estonian
Avaldatud: 2012-07-24 08:30:00 CEST
Tallinna Vesi
Börsiteade

AS Tallinna Vesi tootmistulemused 2012.a. I poolaastal

AS Tallinna Vesi 2012. aasta esimese poolaasta tootmistulemused on aegade parimal tasemel, ületades möödunud aastaga võrreldes oluliselt ootusi. Tootmis- ja kvaliteedinäitajad näitavad kindlat ning jätkuvat paranemist. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on paranenud nii vee- kui reoveepuhastuse, teenuse toimivuse kui kliendisuhtlusega seotud tulemused. Ettevõte jätkab järjepidevat tööd nii tulemuste hoidmisel ning parandamisel kõigi näitajate osas kui klienditeeninduse jätkuval parandamisel. Samuti on Ettevõte jätkuvalt pühendunud kogukonna keskkonnateadlikkuse tõstmisega seotud tegevustele.

Tegevusnäitaja             2011 I pa          2012 I pa
Joogivesi
Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproovide vastavus nõuetele 99,73% 99,73%
Veekadu jaotusvõrgus 19,54% 16,40%
Keskmine veekatkestuse kestvus kinnistu kohta tundides               3,68 h                 3,2 h
Kliendikontaktide arv veesurve asjus 347 343
Reovesi
Kanalisatsioonitorustike ummistuste arv 578 398
Kliendikontaktide arv ummistuste  ja sademevee ärajuhtimise kohta 1070 853
Reovee puhastamise vastavus keskkonnanõuetele 100% 100%
Klienditeenindus    
Kirjalike kontaktidele vastamine vähemalt 2 tööpäeva jooksul 94,1% 98,4%
Kirjalike kontaktide arv 4604 4644
Lubaduste mittetäitmise arv 51 6
Planeerimata veekatkestustest teavitamine vähemalt 1 tund enne katkestust 97,6% 89,99%
Kanalisatsiooniummistustele reageerimine vähemalt 2 tunni jooksul 69% 92%

Kraanivett võib julgelt juua

2012. aasta esimesel poolaastal vastasid tarbija kraanidest võetud veeproovidest 99,73% kõigile nõuetele. See tähendab, et võetud 1457-st proovist ei vastanud nõuetele vaid 4 veeproovi. Neil juhtudel oli peamiseks põhjuseks ehitustegevus Tallinnas.

AS Tallinna Vesi järgib Terviseameti poolt kinnitatud joogiveekvaliteedi kontrollkava, mis määratleb täpselt proovivõtukohad, -sagedused ning analüüsitavad parameetrid.

Jätkuv töö puhtama keskkonna nimel

Et tagada vastavus keskkonnanõuetele ning Läänemere ja Tallinna lahe üldine puhtus, kõrvaldab Paljassaare reoveepuhastusjaam igal aastal reoveest üha enam reostust. Aastaga on märkimisväärselt vähenenud Läänemere reostuskoormus. Võrreldes 2011. a. I poolaastaga juhitakse merre 169 tonni võrra vähem lämmastikku.

AS Tallinna Vesi peab oluliseks veeressursi jätkusuutlikku kasutamist. Sellest annab tunnistust ettevõtte tegevuse tulemusel oluliselt vähenenud lekete tase. Vee- ja kanalisatsioonivõrkude parem juhtimine ja jälgimine ning kiire reageerimine leketele ja purunemistele on võimaldanud oluliselt vähendada lekete taset. Kui 2001. aastal ulatus lekete tase üle 32%, siis 2012. a. I poolaastal oli lekete tase vaid 16,40%. See tähendab, et võrreldes kümne aasta taguse ajaga hoitakse igapäevaselt kokku üle 13 tuhande kuupmeetri puhastatud joogivett.

Ettevõte jätkab tegevust ummistuste ennetamisel, vähendamaks potentsiaalseid üleujutuste ning reostusega seotud riske. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga, on klientidel olnud vähem probleeme ummistunud torude ning kanalisatsiooni äravooludega. Ummistuste vähenemist on võimaldanud mitmed ennetavad tegevused nagu survepesu ja pikaajalised kanalisatsioonivõrgustikku tehtud investeeringud. Lisaks ennetamisele on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes oluliselt paranenud ka kanalisatsiooniummistustele reageerimise kiirus. 2012. aasta esimesel poolaastal reageeriti 92%-le ummistustest kiiremini kui 2 tunni jooksul peale teate registreerimist.

Pühendumine klienditeeninduse jätkuvale parandamisele

Ettevõte peab kliendisuhtlusel oluliseks ennetavat tegevust, et reageerida probleemidele kiiremini ning ära hoida tõsisemate probleemide teke. Klientide jaoks esmatähtsate parendusvaldkondade väljaselgitamiseks võeti 2012. a. I poolaastal kasutusele parandatud regulaarne tagasisidesüsteem. Samuti keskendub Ettevõte klienditeenindusel senisest enam klientide ennetavale teavitamisele. Peamiseks eesmärgiks on hoida kliente maksimaalselt kursis teenust mõjutavate töödega. Vähendamaks teenuse katkestuse korral tekkivaid ebameeldivusi, eelteavitab Ettevõte avariiliste veesulgemiste korral võimalikult paljusid kliente. Ettevõte on tuvastanud piirkonnad, kus on valingvihmade korral kõige suurem üleujutuse oht. Alates 2012. a. juunikuust teavitatakse nimetatud piirkondade kliente üleujutuse ohu korral e-posti või SMS-i teel.

Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on oluliselt paranenud kirjalikele kliendipöördumistele vastamise kiirus. Ligi 99% klientidest said vastuse vähem kui 2 tööpäeva jooksul. Lubaduste mittetäitmisest tulenevate kontaktide arv on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes märkimisväärselt vähenenud. Lubaduste programm on osa ettevõtte jätkuvast pühendumisest klientidele veelgi parema teenuse osutamisele, olles üks vähestest sellelaadsetest klienditeeninduse programmidest Baltimaade kommunaalettevõtete seas. Antud lubadustest tulenevalt kohustub ettevõte saavutama veelgi kõrgema teenustaseme, kui on nõutud Tallinna linnaga sõlmitud lepingus.

Rohkem keskkonnateadlikke inimesi

2012. aasta esimesel poolaastal jätkas ettevõte keskkonnateadliku mõtteviisi levitamist. Lisaks projekti „Veepäev lasteaias“ jätkuvale läbiviimisele koostas ettevõte laste keskkonnahariduse edendamiseks õpetajatele mõeldud, uut riiklikku õppekava toetava õppematerjali II kooliastme loodusõpetuses. Materjalide koostamisel on silmas peetud nii õppekava läbivaid teemasid (keskkond ja jätkusuutlik areng, teabekeskkond) kui ka konkreetseid ainealaseid teemasid. Materjali tutvustamiseks viis ettevõte läbi tutvustavad seminarid õpetajatele nii eesti kui vene keeles. 

2012. aasta kevadel viis ettevõte läbi laiema teavituskampaania „Kraanivesi = Joogivesi“. Kampaania eesmärgiks on inimeste teadlikkuse tõstmine kraanivee kvaliteedist, samuti selgitustöö, kuidas kraanivee eelistamine pudeliveele aitab ühest küljest kokku hoida raha, teisest küljest säästa keskkonda. Lisaks kampaaniale jätkas ettevõte koostööd Tallinna söögikohtadega, kes julgustavad inimesi valima toidu kõrvale joogiks kraanivett.

         Mariliis Mia Topp
         Kommunikatsioonijuht
         AS Tallinna Vesi
         62 62 275
         mariliis.topp@tvesi.ee