English Estonian
Avaldatud: 2012-06-22 11:00:00 CEST
TKM Grupp
Börsiteade

Tütarettevõtjate asutamine

Eesmärgiga korrastada Tallinna Kaubamaja kontserni ettevõtete struktuuri ja muuta juhtimist läbipaistvamaks asutas kontsern kolm uut tütarühingut.

Tallinna Kaubamaja AS asutas kaks tütarühingut. Esimene neist on tütarettevõtja Kaubamaja AS, milles Tallinna Kaubamaja AS omab 100%-list osalust ning mille aktsiakapital koosneb 250 lihtaktsiast nimiväärtusega 100 eurot, kokku on aktsiakapitali suuruseks 25 000 eurot. Tallinna Kaubamaja ASil on kavas jagunemise teel eraldada ja üle anda Kaubamaja ASile seni kontserni emaettevõtjas Tallinna ja Tartu kaubamajasid opereerinud kaubamajade segmendi äritegevus. Kaubamaja ASi juhatuse liikmeks valiti Erkki Laugus, kes töötab kontsernis alates 2005 aastast. Aastatel 2009-2011 juhtis Erkki Laugus kontserni kingaäridega tegelevaid tütarettevõtteid ABC King AS ja Suurtüki NK OÜ, alates 01.06.2011 tegevdirektori ülesannetes kaubamajade ärisegmendi tegevust. Kaubamaja ASi nõukogu liikmeteks valiti emaettevõtja nõukogu liikmed ning täiendavalt emaettevõtja juhatuse liige Raul Puusepp.

Teiseks asutati Tallinna Kaubamaja ASi alla 100%-line tütarühing Topsec Turvateenused OÜ, milles Tallinna Kaubamaja AS omab 100%-list osalust ning mille osakapitali suuruseks on 2 500 eurot. Topsec Turvateenused OÜ asutamise ja sellele Tartu Kaubamaja ASist jagunemise käigus eraldumise teel turvaäri üle andmise eesmärgiks on eraldi äriühinguna välja tuua seni Tartu Kaubamaja ASi all tegutsenud kontserni kiiresti kasvav ja perspektiivikas turvaalane tegevus. Topsec Turvateenused OÜ juhatuse liikmeks valiti alates 2004. aastast kontsernis töötanud ja turvavaldkonna tegevust juhtiv Tannar Tiitsar.

Tallinna Kaubamaja ASi tütarettevõte Selver AS asutas tütarühingu Kulinaaria OÜ, milles Selver AS omab 100%-list osalust ning mille osakapital on 2 500 eurot. Selver ASil on kavas jagunemise käigus eraldumise teel Kulinaaria OÜle üle anda senise keskusköögi äritegevus eesmärgiga jätkata seda uue äriühingu vormis. Kulinaaria OÜ liigub edasi Selver Asi keskusköögi seniste tegevustega, plaanib kasvatada ekspordi ja allhangete osakaalu, arendab edasi peokorralduse ning e-kaubanduse suunda ning jätkab jaekaupluste varustamist valmistoiduga. Kulinaaria OÜ juhatuse liikmeteks valiti Andres Heinver, kes tegutseb Tallinn Kaubamaja AS kontsernis alates 2008. aastast ning Kristi Lomp, kes vastutab Selver ASi müügiprotsesside eest alates 2010. aastast.

Tallinna Kaubamaja AS keskendub kontserni emaettevõttena edaspidi tütarettevõtete ja investeeringute juhtimisele ning kontserniüleste tugiteenuste korraldamisele. 

Täna, 22.06.2012, kanti äriregistrisse Kaubamaja AS ja eile, 21.06.2012, kanti äriregistrisse Kulinaaria OÜ ja Topsec Turvateenused OÜ. Tütarühingute loomine ja kontserni struktuuri korrastamine ei oma mõju kontserni konsolideeritud majandustulemusele. Tütarühingute loomine ei ole käsitletav olulise osaluse omandamisena NASDAQ OMX Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses ega avalda olulist mõju Tallinna Kaubamaja AS kontserni tegevusele. Tallinna Kaubamaja AS nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingutest muul viisil isiklikult huvitatud.

         Raul Puusepp
         Juhatuse esimees
         Tel 731 5000