English Estonian
Avaldatud: 2012-06-21 17:40:53 CEST
Baltika
Börsiteade

AS-i Baltika ühinemine 100%-lise tütarettevõtjaga AS Virulane

2012. aasta mais ostis AS Baltika 2 595 ehk 6,2% AS Virulane aktsiatest, misjärel omab
AS Baltika 100% tütarettevõtte aktsiatest.

21. juunil 2012. aastal sõlmisid AS Baltika ja AS Virulane ühinemislepingu, mille kohaselt
AS Baltika on ühendavaks ja AS Virulane on ühendatavaks ühinguks. Ühinemislepingu kohaselt annab AS Virulane kogu oma vara (õigused ja kohustused) üle AS-ile Baltika.
AS Virulane kui ühendatav ühing loetakse äriseadustiku § 403 lg 2 kohaselt lõppenuks ühinemise kandmisega äriregistrisse.

AS Virulane on Baltika tütarettevõte, mille tootmisüksused müüdi 2010. aasta esimeses kvartalis. Sellest perioodist alates ei ole AS-is Virulane aktiivset majandustegevust toimunud ning ühendamise eesmärgiks on AS Virulane administratiivjuhtimisega seotud kulude minimeerimine. 

Kavandatav ühinemine on kontserni sisene ning selle käigus ei muutu Baltika Grupi varade, õiguste ja kohustuste maht, sisu ja olemus. Samuti ei avalda ühinemine majanduslikku mõju kontserni teistele tütarettevõtetele ning selle tagajärjel ei suurendata ega asendata AS Baltika aktsiakapitali.

Ühinemislepingu osapooled on Tallinna Börsi reglemendi mõistes seotud isikud. 

AS Baltika 2009-2011. aasta majandusaasta auditeeritud aruanded on kättesaadavad NASDAQ OMX Tallinna Börsi ja AS Baltika kodulehel. AS Virulane 2009.–2011. aasta majandusaasta auditeeritud aruanded on kättesaadavad AS Baltika kodulehel.

 

Maigi Pärnik
Juhatuse liige

maigi.parnik@baltikagroup.com

 


Uhinemisaruanne.pdf
Uhinemisleping.pdf