English Estonian
Avaldatud: 2012-04-23 08:30:00 CEST
Tallinna Vesi
Börsiteade

AS Tallinna Vesi tootmistulemused 2012.a. I kvartalis

AS Tallinna Vesi 2012. aasta esimese kvartali tootmis- ja kvaliteedinäitajad on läbi aegade parimal tasemel ning näitavad jätkuvat paranemist. Võrreldes möödunud aasta esimese kvartali tulemustega, on märkimisväärselt paranenud Läänemere reostuskoormus ning reoveepuhastuse, teenuste kvaliteedi ning kliendisuhtluse näitajad. Ettevõte jätkab järjepidevat tööd tulemuste hoidmisel ning parandamisel kõigi näitajate osas. Samuti keskendub Ettevõte üha enam kogukonna keskkonnateadlikkuse tõstmisega seotud tegevustele.

Tegevusnäitaja       2011 I  kv       2012 I kv
Joogivesi
Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproovide vastavus nõuetele 100% 100%
Veekadu jaotusvõrgus 20,97% 16,88%
Keskmine veekatkestuse kestvus kinnistu kohta tundides                  3,6h                  3,0h
Kliendikontaktide arv veesurve asjus 143 204
Reovesi
Kanalisatsioonitorustike ummistuste arv 323 218
Kliendikontaktide arv ummistuste  ja sademevee ärajuhtimise kohta 547 451
Reovee puhastamise vastavus keskkonnanõuetele    100% 100%
     
Klienditeenindus    
Kirjalike kontaktidele vastamine vähemalt 2 tööpäeva jooksul 89,3% 99,2%
Kirjalike kontaktide arv 2102 2281
Lubaduste mittetäitmise arv 40 3
Planeerimata veekatkestustest teavitamine vähemalt 1 tund enne katkestust 96,9% 88,4%
Kanalisatsiooniummistustele reageerimine vähemalt 2 tunni jooksul 75% 93%

 

Kraanivee kvaliteet vastab 100% nõuetele

2012. aasta esimeses kvartalis saavutatud kraanivee kvaliteedi kinnituseks on tarbija kraanidest võetud veeproovide 100% vastavus kõigile nõuetele. AS Tallinna Vesi järgib Terviseameti poolt kinnitatud joogiveekvaliteedi kontrollkava, mis määratleb täpselt proovivõtukohad, -sagedused ning analüüsitavad parameetrid.

 

Järjepidev töö puhtama keskkonna nimel

Vastamaks keskkonnanõuetele ning tagamaks Läänemere ning Tallinna lahe üldine puhtus, kõrvaldab Paljassaare reoveepuhastusjaam igal aastal reoveest üha enam reostust. Aastaga on märkimisväärselt vähenenud Läänemere reostuskoormus. Biofilter on võimaldanud  reostuskoormust võrreldes 2011. a. I kvartaliga vähendada 51,2% võrra.

Ettevõte pingutab järjepidevalt, et kasutada veeressurssi jätkusuutlikult. Sellest annab tunnistust oluliselt vähenenud lekete tase, mida on võimaldanud nii vee- ja kanalisatsioonivõrkude parem juhtimine ning jälgimine kui kiire reageerimine leketele ja purunemistele. Kui 2001. aastal ulatus lekete tase üle 32%, siis 2012. a. esimeses kvartalis oli lekete tase vaid 16,88%. See tähendab, et võrreldes kümne aasta taguse ajaga hoitakse igapäevaselt kokku üle 13 tuhande kuupmeetri puhastatud joogivett.

Ettevõte jätkab tegevust ummistuste ennetamisel, vähendamaks potentsiaalseid üleujutuste ning reostusega seotud riske. Võrreldes 2011. aasta I kvartaliga on klientidel olnud vähem probleeme ummistunud torude ning kanalisatsiooni äravooludega. Ummistuste vähenemist on võimaldanud mitmed ennetavad tegevused nagu survepesu ja pikaajalised kanalisatsioonivõrgustikku tehtud investeeringud. Lisaks ennetamisele on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes oluliselt paranenud ka kanalisatsiooniummistustele reageerimise kiirus. 2012. aasta esimeses kvartalis reageeriti 93%-le ummistustest kiiremini kui 2 tunniga peale teate registreerimist.

 

Ennetav kliendisuhtlus

Eesmärgistatud ennetav tegevus võimaldab Ettevõttel kiiremini reageerida ning ära hoida tõsisemate probleemide tekke. Ühe ennetava tegevusena soovib Ettevõte eel-teavitada avariiliste veesulgemiste korral võimalikult paljusid kliente, et vähendada teenuse katkestuse korral tekkivaid ebameeldivusi. 2012. a. I kvartalis teavitati teenuse katkestusest ennetavalt ligi 88% klientidest. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on oluliselt paranenud kirjalikele kliendipöördumistele vastamise kiirus. Üle 99% klientidest said vastuse vähem kui 2 tööpäeva jooksul. Lubaduste mittetäitmisest tulenevate kontaktide arv on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes märkimisväärselt vähenenud. Sellele on kaasa aidanud ennetav tegevus ning juhtkonna tähelepanu fokusseerimine. AS Tallinna Vesi lubadused on osa ettevõtte jätkuvast pühendumisest klientidele veelgi parema teenuse osutamisele. Tänu antud lubadustele kohustub Ettevõte saavutama veelgi kõrgema teenustaseme, kui on nõutud Tallinna linnaga sõlmitud lepingus, ning on üks vähestest sellelaadsetest klienditeeninduse programmidest Baltimaade kommunaalettevõtete seas.

 

Rohkem keskkonnateadlikke inimesi.

Ka 2012. aasta esimeses kvartalis keskendus Ettevõte keskkonnaalaste tegevuste ning teadlikkuse tõstmise edendamisele. Ettevõte jätkas koostööprojekti Tallinna söögikohtadega, julgustamaks tarbijaid valima joogiks kraanivett. Laste keskkonnahariduse levitamiseks koostas Ettevõte õpetajatele mõeldud, uut riiklikku õppekava toetava õppematerjali II kooliastme loodusõpetuses. Materjalide koostamisel on silmas peetud nii õppekava läbivaid teemasid (keskkond ja jätkusuutlik areng, teabekeskkond) kui ka konkreetseid ainealaseid teemasid. Materjali tutvustamiseks alustas Ettevõte õpetajatele tutvustavaid seminare, mis jätkuvad sügiseni. Samuti jätkab Ettevõte projekti „Veepäev lasteaias“, mille eesmärgiks on 4.-7. aasta vanustele lastele selgitada puhta joogivee säästmise vajalikkust ja võimalusi.

         Mariliis Mia Topp
         Kommunikatsioonijuht
         AS Tallinna Vesi
         62 62 275
         mariliis.topp@tvesi.ee